Förlust mot Hammarby

Publicerad 29 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Den sista allsvenska matchen innan ett två veckor långt uppehåll slutar med förlust, 2–1.

Nyckelhändelser

Minut 2: Hammarby tar ledningen tidigt i matchen genom Gustav Ludwigsson.

Minut 7: Kvitterat! En frispark från Anders Christiansen hittar fram till Antonio Colak som kan stöta in 1–1 via en Hammarbyförsvarare.

Minut 28: MFF dominerar bollinnehavet kraftigt men lyckas inte skapa några heta målchanser.

Minut 32: Birmancevic testar med ett avslut utanför straffområdet men bollen slinker precis utanför målvaktens högra stolpe. 1–1 står sig till halvtid.

Minut 60: Colak frispelas i offensivt straffområde men får inte kontroll på bollen och anfallaren hinns upp av en grönvit spelare.

Minut 61: Även Abubakari får ett bra läge att ge oss ledningen med Oustedt i hemmamålet räddar.

Minut 68: Hammarby gör 2–1 genom Astrit Selmani.

Minut 91: Ahmedhodzic får vår sista chans för kvällen med Hammarby-målvakten står i vägen för avslutet. Matchen slutar 2–1.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Grattis till Hammarby för den här segern. De gjorde det bra med tanke på att de spelade för tre dagar sedan. Deras målvakt stod antagligen för en av hans livs bästa insatser idag. Det gör ont att åka upp hit till Stockholm och inte vinna, särskilt när vi presterar bra och skapar så pass många chanser som vi gör idag. Vi dominerar matchen men fotboll handlar om att göra mål och vi gjorde inte tillräckligt många idag.

Hammarby: Ludwigsson (2′), Selmani (68′)
Malmö FF: Självmål (6′)

Hammarby: Selmani (87′)
Malmö FF: Berget (77′)