Seriesegrare 2021 och klara för division 2

Publicerad 04 november 2021 i Dam,Nyheter

Malmö FF är klara för division 2 nästa år. I 12–0-segern hemma mot Dalby GIF/ Genarps IF säkrades seriesegern.

I ett kraftigt novemberregn skrevs under torsdagskvällen ny himmelsblå historia. Och det var en serieseger som säkrades med stil. I höstrusket värmde MFF de nära 500 supportrarna med att rivstarta och snabbt spräcka målnollan bakom gästernas målvakt. En högerhörna från Rebecka Holm landade perfekt för Emelie Erlandsson som nickade in 1–0 i den sextonde spelminuten. Därefter var det ett hemmalag som njöt av att spela fotboll som placerade sig utanför Dalby/Genarps straffområde. Varje inlägg av hemmalaget ledde till farligheter och det var också lyftningar in i straffområdet MFF fick utdelning. Redan efter halvtimmensspel kunde Melina Skarström styra in sitt hattrick skriva 6–0 på resultattavlan. Men halvlekens snyggaste mål gjorde Ida Lyberg. Från sin mittbacksposition stegade hon fram och drog iväg en stenhård vrist från nära 25 meter, fram till 7–0 före halvtidsvisslan.

Den andra halvleken hann knappt starta innan MFF hittade vägar in i offensivt straffområde. Madeleine Hejde stångades mot en Dalvy/Genarp försvarare och fick med sig en straffspark. Från 11 meter stegade Amanda Kander fram men Gästernas målvakt med en enastående räddning när hon var snabbt nere vid sin vänstra stolpe. Istället var det ett oturligt självmål från gästerna spräckte målnollan i den andra halvleken. Matchen fick sedan en elegant avslutning när Saga Fredriksson, direkt på frispark, dundrade in slutresultatet 12–0.