Ny storseger i cupen

Publicerad 26 februari 2022 i Herr,Nyheter

Trots underläge både resultatmässigt och numerärt vann MFF återigen med 5-1 i Svenska cupens gruppspel. Den här gången var det Ängelholms FF som besegrades på bortaplan.

Nyckelhändelser

1′ Avspark!

12′ Hugo Larsson går på skott men bollen räddas på mållinjen av en försvarare.

15′ En lös bakåtnick håller på att ställa till det men Johan Dahlin rusar ut och täcker undan bollen.

29′ Hemmalaget hittar in med ett lågt inspel som skarvas in i mål av Johan Oremo.

32′ Ytterst nära en kvittering när Birmancevic avlossar ett skott som räddas av försvarare på mållinjen.

43′ MÅL! Adi Nalic nickar in bollen i mål på hörna och det är kvitterat.

62′ MÅL! Birmancevic skruvar in en frispark i mål och MFF har vänt.

64′ Adi Nalic får ett direkt rött kort efter att ha måttat en skalle mot en motståndare.

73′ Rieks vänder med bollen i straffområdet och får ett fantastiskt läge att utöka ledningen. Men skottet blir alldeles för löst och räddas.

79′ MÅL! Malik Abubakari utnyttjar ett misstag från motståndarna och rullar in vårt tredje mål för dagen.

83′ Birmancevic klipper till på volley mot öppet mål men bollträffen blir lite för hård och skottet går över.

89′ MÅL! Felix Beijmo hittar Eric Larsson med ett inlägg. Ytterbacken slår till på volley och siktet är perfekt inställt.

90+1′ Ängelholm träffar stolpen på hörna.

90+3′ MÅL! Christiansen fastställer slutresultatet till 5-1 efter förarbete från Patriot Sejdiu.

Milos Milojevic efter matchen

– Andra halvlek var riktigt bra i alla aspekter av spelet. Även om vi bara var tio man hade de bara en chans och det var i en kaosartad hörnsituation där vi blev passiva.

– Vi behövde en halvlek på oss att komma in i allt. Planen var torr och jag är glad att ingen skadade sig. Men underlaget är inget vi kan förändra. Vi måste anpassa oss. Vi fick ett positivt resultat med oss och gjorde fem mål igen. Vi måste vara försiktiga så att vi inte släpper in för enkla mål bara.

– Värnamo är ett bra lag som varit på vinnarspåret det senaste året. Det är ett bra motstånd för oss och jag tror, med all respekt, att om vi i 90 minuter spelar som vi gjorde i 45 minuter idag, så kommer vi att vinna.

Ängelholms FF: Oremo (29′)
Malmö FF: Nalic (43′), Birmancevic (62′), Abubakari (79′), E. Larsson (89′), Christiansen (90+3′)

Ängelholms FF: Streifert (61′)
Malmö FF: Rakip (37′)