Ännu en storseger för U21-laget

Publicerad 12 april 2016 i Nyheter

Trots spel med tio man i nästan en hel halvlek kunde U21-laget ta en komfortabel hemmaseger mot BK Häckens dito.

MFF tog tag i taktpinnen direkt, med Magnus Wolff Eikrem och Erdal Rakip som turades om att styra spelet från djupt liggande mittfältspositioner. Men det är BK Häcken som skapar matchens första chans när Fredrik Andersson testas med ett skott från vänsterdelen av straffområdet. Skottet räddas ut till hörna.

Efter en dryg kvart bryter Erdal Rakip igenom i mitten och får frispark strax utanför straffområdet. Wolf Eikrem slår en överraskande genomskärare till just Rakip som tar emot bollen snabbt och lobbar målvakten på halv-volley. 1-0 till MFF. Efter ledningsmålet anfaller MFF i våg efter våg och Mattias Svanberg är flera gånger nära att utöka ledningen men antingen räddar BK Häckens målvakt bra eller så går avsluten tätt utanför.

En halvtimme in i matchen gör MFF 2-0 efter ett mönsteranfall. Erik Andersson spelas igenom på högerkanten och hittar en fri Wolff Eikrem i mitten som bara förlänger bollen till Teddy Bergqvist som forcerar in 2-0 efter att ha tryckt sig förbi sin bevakning. Efter matchens andra mål är det fortsatt MFF som skapar chanserna och anfallsparet Bergqvist och Svanberg har chanser att utöka ledningen innan halvtidsvilan, men 2-0 står sig.

Andra halvlek har just börjat när Franz Brorsson blir målchansutvisad efter att ha knuffat till en frispelad Häcken-anfallare i ryggen. Wolff Eikrem går ner som vikarierande mittback tillsammans med Carvalho och Mattias Svanberg tar steget ner till mittfältet.

Di Blåe blir inte påverkade av utvisningen utan fortsätter dominera. Strax efter utvisningen kombinerar Wolff Eikrem och Sana på vänsterkanten efter en kort hörna och norrmannens inlägg hittar Carvalho vars nick tar i ribban, men returen slås in av Teddy Bergqvist till 3-0. Nyss nämnde Sana är pigg matchen igenom och är nära att skjuta in MFF:s fjärde mål när Rakip hittar ut till vänsteryttern efter en soloräd, skottet tar dock i ribban.

Några minuter senare kommer 4-0 till MFF efter att Erik Andersson slagit en underbar genomskärare till en fri Teddy Bergqvist som kan fullborda sitt hattrick genom att enkelt rulla in bollen bakom en chanslös BK Häcken-målvakt. Efter ett växelspel på högerkanten hittar Piotr Johansson snett inåt bakåt till Erik Andersson som kan trycka in slutresultatet 5-0 till Malmö FF.

Olof Perssons kommentarer efter matchen:
– Supernöjd med insatsen hela matchen igenom. Även om vi möter ett ungt BK Häcken så var det full fart och full koncentration som gällde i dag och jag var jättenöjd med det. Särskilt att vi klarar det med en man mindre också, det är bra. Det var jätteviktigt att några a-lagsspelare får matchtid i dag också, och de gör det på ett väldigt bra sätt. Så det är inget annat än att vara glad och nöjd efter den här fina segern.

Malmö FF U21 – BK Häcken U21 5-0 (2-0)
Mål, Malmö FF: Erdal Rakip, Teddy Bergqvist 3, Erik Andersson