Avancemang på Island

Publicerad 13 juli 2022 i Herr,Nyheter

Det blev några dramatiska slutminuter i Reykjavik. Men 3–3-resultatet borta mot Vikingur tog MFF vidare till den andra kvalrundan efter sammanlagt 6–5 mot de Isländska mästarna.

Nyckelhändelser

1′ Avspark i Reykjavik.

15′ Hemmalaget tar ledningen genom högerbacken Gunnarsson.

27′ MFF med merparten av bollinnehavet utan att lyckas skapa några farliga kvitteringschanser.

35′ MÅL! Birmancevic rinner igenom och visar kyla i avslutet! Serben rullar enkelt in 1–1-målet.

41′ Ytterst nära att vi utökar ledningen när Beijmo forsar fram på högerkanten och hittar in till Birmancevic i straffområdet – men avslutet blockeras i sista stund ut till hörna

45′ MÅL! Det låg i luften. Christiansen hittar Beijmo i djupled som lyckas peta bollen förbi målvakten och placera in 2–0 med vänsterfoten.

47′ MÅL! En smakstart på den andra halvleken. En precis genomskärare från Peña hittar Beijmo vars inlägg stöts in av Christiansen. 3–1 genom lagkaptenen.

56′ Vikingur reducerar genom Nikolaj Hansen. 2–3 på resultattavlan.

75′ Mål för hemmalaget. Gunnarsson i Vikingur blir tvåmålsskytt och det är kvitterat.

90′ Fyra minuters tilläggstid annonseras av fjärdedomaren. Vi håller tätt den sista kvarten och avancerar till nästa omgång. 4–3 sammanlagt

mål:

Vikingur Reykjavik: Gunnarsson (15′, 75′), Hansen (56′)
Malmö FF: Birmancevic (35′), Beijmo (45′), Christiansen (47′)

Varningar:

Vikingur Reykjavik: Andrason (54′)
Malmö FF: Kiese Thelin (18′), Nielsen (45′), Olsson (60′), Rakip (81′)

MILOS MILOJEVIC EFTER MATCHEN:

– Vikingur startar bättre än oss idag och jag måste erkänna att jag tycker vi ser lite sömniga ut i inledningen av matchen. När du får ett tidigt baklängesmål emot dig så kan du hantera det på olika sätt. Om jag inte är nöjd med hur vi startar matchen så är jag däremot nöjd med hur vi svarar på deras ledningsmål.Vi tar över matchbilden och leder välförtjänt efter halva matchen.

– Vi måste vara självkritiska. I de senaste matcherna har vi inte varit tillräckligt skärpta i defensiven. Det är svårt att sitta här och svara nu på vad det beror på men det är något vi jobbar med men behöver fortsätta jobba med.

– Jag har varit på Island i många år och jag visste att det skulle bli tufft idag. Med lite mer beslutsamhet i våra avslut hade vi avgjort det här mötet tidigare. Vi behöver utvärdera vår prestation och se vilka justeringar vi behöver göra framöver.

–Det förväntar sig att vi ska vinna den här matchen enkelt men det viktigaste nu är att vi är vidare till nästa omgång. Med lite mer skärpa och skicklighet i våra avslut hade vi avgjort det här mötet betydligt tidigare. Vi är Malmö FF vi är förstås inte nöjda med resultatet men vi nu är vi vidare och det är det som de här matcherna handlar om.