CFR Cluj – Malmö FF 0–1

Publicerad 24 juli 2018 i Matches

Välorganiserad insats gav vinst i första mötet mot rumänska mästarna i Champions Leagues andra kvalomgång.

I samma stund som domaren blåste för avspark på Stadionul Dr. Constantin Radulescu gick strömmen på arenan. Hemmalaget tog initiativet i mörkret men efter några bollvinster tog sig MFF fint in i matchen som inledningsvis kändes lite avvaktande från båda lag. Strålkastarna kom igång igen och halvvägs in i första halvleken noterades både Carlos Strandberg och Markus Rosenberg för var sitt försök från distans. Strandberg var ännu lite närmare att bryta det mållösa läget när han snappade upp en boll på offensiv planhalva och avfyrade ett skott som gick precis utanför.

Hemmalaget fick en liknande chans när det slarvades med bollen på MFF:s planhalva i ett sällsynt ögonblick. MFF:s spel var i övrigt tryggt och defensivt välorganiserat. Efter att Strandberg, som varit på hugget hela matchen, bröt sig loss på fin passning från Oscar Lewicki och ställde målvakten med en bredsida som studsade till på marken kunde MFF dessutom gå till paus med en inte helt ologisk 1–0-ledning.

I den andra halvleken fortsatte MFF sitt kontrollerade spel. Efter en kontring med Carlos Strandberg i spetsen var Sören Rieks mycket nära att utöka ledningen men CFR Clujs målvakt stod välplacerad och räddade. När matchen gick in i sista tredjedelen var det ett stort övertag i bollinnehav för hemmalaget som jagade en kvittering. Men rumänska individuella misstag och en fortsatt disciplinerad MFF-defensiv höll motståndarna på behörigt avstånd.

Det var först under sista tio minuterna som CFR Cluj började skapa ett stort tryck mot Malmö-målet – utan resultat. Tack vare en generellt nästan fläckfri insats lämnade Malmö FF Rumänien med en vinst i bagaget.

Returen i Malmö spelas onsdagen den 1 augusti. Köp biljett här!

Uwe Rösler efter matchen:
– Vi visade en enorm disciplin och höll oss till matchplanen. Vi kom hit för att få ett resultat med oss och vi släppte inte till några avslut på mål, så vi förtjänade att vinna. Vi visade taktisk disciplin och mot slutet visade vi stark mental förmåga för att få med oss det här resultatet. Vi är glada.

– Detta motståndet krävde mer disciplin och det visade vi från första minuten. Både med och utan boll. Vi höll bollen med självförtroende och hotade varje gång vi kom ur deras press. Det kunde ha blivit 2–0.

– Jag hoppas på ett fullsatt Stadion i returen. Spelarna behöver stödet och publiken blir en extra spelare. Supportrarna pushar spelarna framåt och jag hoppas att vi kan skapa en magisk europeisk kväll i Malmö.