Colaks dubbel gav tre poäng

Publicerad 30 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Efter en mållös första halvlek hände allt och lite till i den andra. När Antonio Colak vräkte sig fram och petade in 3–2-målet stod matchklockan på 92 minuter.

nyckelhändelser

8′ JIB avancerar på högerkanten och skickar in bollen längs marken. Birmancevic placerar bollen bakom Sirius målvakt men en hemmaförsvarare rensar undan bollen på mållinjen. Nära himmelsblå ledning.

19′ En lång vänsterhörna rensas undan av hemmaförsvarare men vi tar hand om andrabollen. Sören laddar för avslut men återigen fastnar bollen på uppoffrande Siriusförsvarare som blockar bollens väg mot mål.

34′ Adi Nalic vinner en duell utanför offensivt straffområde och drar iväg ett tungt avslut som Sirius målvakt klarar med vissa besvär.

47′ Vi får en straff med oss efter att Adis inspel fastnat på en försvarande arm. JIB är stensäker från 11-meter och ger oss ledningen.

51’ Sirius ställer om och gör en snabb kvittering.

53′ Ny snabb omställning från Sirius som på bara ett par minuter gör två mål och har vänt matchen.

67′ Återigen får JIB in ett lågt inlägg som blir farligt. Colak får läget men en makalös räddning av Siriusmålvakten.

75′ Erdal skickar in ett tidigt inlägg till Colak som vreker sig fram och kvitterar till 2–2. Distinkt med pannan.

83′ Nanasi med en soloräd in i offensivt straffområde. Tittar upp och ser att målvakten rusar ut, lyfter bollen över Siriuskeepern men åter igen räddas bollen på mållinjen av en försvarare.

92′ Många himmelsblå inne i offensivt straffområde. Eric lyfter in bollen mot den bortre stolpen där JIB vinner sin nickduell och Cholak tar sig förbi sin försvarare och forcerar in segermålet på tilläggstid.

jon dahl tomassons tankar efter matchen

– Vi visste att vi skulle möta ett spelande lag idag. Vi visste också att det skulle bli en match med stora ytor och mycket målchanser. Första tio minuterna av matchen så har vi lite problem men sen tycker jag att vi tar över matchbilden och spelar upp oss ordentligt. Vi får också in ett tidigt ledningsmål direkt efter pausvilan, vi får vara i himlen en kort stund för sen har vi det marigt i ett par minuter där vi tillåter Sirius att göra både ett och två mål.

– Idag tycker jag vi visar att vi är ett hårt arbetande lag. Ett lag som har en stor tro på sig själv och som kämpar i matchens alla minuter. Sen måste vi vara ärliga med att säga att vi är det laget som skapar målchanserna för att vinna den här matchen. Därför tycker jag inte vi behöver skämmas för att vi åker här ifrån med alla tre poäng.

– När man gör den här typen av vändning och vinner på det här viset som vi gör idag så växer man som lag. Det här var en krigarseger. Sen vill jag passa på att rosa min kollega Daniel Bäckström som gjort nåt riktigt bra idag.