Publicerad 18 mars 2013

Helgen som gick spelades två tuffa matcher för MFF U17 respektive U19 i Ligacupen. Båda lagen mötte Helsingborgs IF och utgången i matcherna påverkar såklart möjligheterna till avancemang i Ligacupen rejält.

Helsingborgs IF U17 – Malmö FF U17 2-3 (1-1)
Målskyttar: Deniz Hümmet 2, Zia Sakirovski

Först ut var U17 som på fredagskvällen åkte till Olympiafältet för att försöka ta första segern i gruppspelet. (4-4 i första omgången mot Landskrona Bois) Matchen inleddes i högt tempo och MFF tog ledningen genom Deniz Hümmet i den 19:e minuten, framspelad av Zia Sakirovski. I den 32:e minuten kviterrar HIF efter ett bra anfall där man sågar sig igenom vårt försvar centralt och avslutar säkert. Efter kvitteringen skapar MFF ett antal bra målchanser främst på fint djupledsspel men även på någon fast situation samtidigt som HIF inte skapar särskilt mycket mer i första halvlek. I den 55:e minuten rullar MFF upp ett fint anfall längs högerkanten dock där Simon Kralj avslutar mot bortre stolpen där Deniz Hümmet dyker upp och petar in 2-1. Efter det jämnar spelet ut sig och det skapas färre målchanser från båda lagen. I den 84:e minuten snappar Zia Sakirovski upp bollen efter en höjdduell och rundar målvakten och sätter 3-1 behärskat. I matchens absolut sista minut reducerar HIF men kort därefter blåser domaren av matchen och MFF U17 står på 4 poäng och +1 i målskillnad efter två matcher. Det gör även Landskrona Bois som slog TFF med 2-1 på söndagen. Nu väntar en viktig match mot TFF på onsdag 18.00 på stadionområdets konstgräs. Till helgen möts sedan Landskrona och HIF.

Helsingborgs IF U19 – Malmö FF U19 3-4 (2-2)
Målskyttar: Dino Mesic 2, Edvin Ahmetovic, Piotr Johansson (straff)

På lördagen reste så även U19 till Helsingborg för match i Ligacupen. U19 hade med sig en 1-0 seger från första omgången mot Bois och tog tidigt en 2-0-seger efter ett hörnmål av Edvin Ahmetovic och ett straffmål av Piotr Johansson. Efter den tidiga ledningen vände matchen och HIF började arbeta sig in i målprotokollet. Både 1-2, 2-2 och 2-3 gjordes av hemmalagets Anton Kinnander som visade upp hela sitt avslutsregister. MFF gjordei andra halvlek några ommöbleringar och ändrade uppställning från 4-4-2 till 4-3-3. Den taktiska förändringen gav resultat och HIF hamnade under rejäl press i andra halvlek. Dino Mesic slog sedan först in en retur efter att målvakten tappat bollen och sedan kom segermålet efter inlägg av Mirza Halvadzic när Dino stöter in bollen från nära håll. Glädjen var förstås stor och nu väntar en helt avgörande match på torsdag kl 18.00 på stadionområdet konstgräs. En poäng räcker för att MFF ska vinna gruppen och gå vidare.