Förlust i Göteborg

Publicerad 17 oktober 2022 i Herr,Nyheter

Isaac Kiese Thelin gav oss ledningen tidigt i andra halvlek men IFK Göteborg vände och vann matchen på Gamla Ullevi.

Nyckelhändelser

Minut 1: Anders Christiansen sparkar igång klassikermötet på Gamla Ullevi.

Minut 13: Snabb kontringsfotboll från MFF leder fram till matchens första skott på mål. Patriot Sejdiu utmanar på högerkanten och får iväg ett avslut som räddas ut till hörna.

Minut 26: Kombinationsspel utanför straffområdet ger Moustafa Zeidan utrymme för ett bra skottläge – men han får inte bollen på mål.

Minut 45: Stort bollinnehav för MFF men de hetaste målchanserna uteblir i den första halvleken. 0–0 efter 45 spelade minuter.

Minut 47: MÅL! Framspelad av Anders Christiansen kan Isaac Kiese Thelin trycka till med bredsidan och ge oss ledningen med 1–0.

Minut 70: IFK Göteborg kvitterar efter att en blåvitt-spelare snor åt sig en boll från Oscar Lewicki som är siste MFF-försvarare.

Minut 80: Ytterst nära 2–1 till MFF. Lewicki träffar stolpen med en nick på en vänsterhörna.

Minut 83: Istället är det hemmalaget som tar ledningen efter en hörna. Mittbacken Carl Johansson får stå ostörd i straffområdet och sätta 2–1.

Minut 90: Inbytte Ola Toivonen får ett jätteläge att kvittera sent i matchen men avslutet går över ribban.

Åge Hareide efter matchen

– Det är en besvikelse över sättet vi förlorar på. Vi känner att vi har kontroll på matchen och råkar ut för ett misstag som känns helt overkligt att det kan ske. Vi har en möjlighet att ta ledningen igen men det är stolpe ut istället för stolpe in. Marginalerna är små i fotboll men det känns väldigt tungt och jag förstår att killarna är besvikna.

– Vi kommer hem sent i natt och tränar igen imorgon eftermiddag. Det är bara att jobba för äran och MFF i de matcherna som är kvar. Vi ska resa oss.