Förlust i Vilnius

Publicerad 19 juli 2022 i Herr,Nyheter

Det blev förlust för MFF i det första mötet med FK Zalgiris efter att hemmalaget tog ledningen tidigt i den andra halvleken.

nyckelhändelser

1′ Avspark på LFF Stadium i Vilnius. Kom igen Malmö!

7′ Berget kommer runt högerkanten och får in ett lågt inlägg som letar sig hela vägen fram till Birmancevic. Han tar emot, går på avslut men bollen går över.

8′ Hemmalaget får sin första målchans minuten efter vår men Johan Dahlin räddar avslutet från nära håll.

10′ FK Zalgiris fortsätter att fylla på med spelare i offensivt straffområde och kommer till en dubbelchans, men Dahlin står i vägen igen.

38′ Sergio Peña testar avslut efter en högerhörna men skottet går utanför mål.

45′ Domaren lägger till två minuter av den första halvleken.

45+2′ Slut på första halvlek. Efter en intensiv start på matchen med målchanser åt båda håll följdes den upp av mycket duellspel och närkamper men inga mål. 0-0 i paus.

46′ Vi gör ett byte i paus när Moustafa Zeidan ersätter Veljko Birmancevic. Den andra halvleken är igång.

49′ FK Zalgiris kommer runt på vänsterkanten och Fabien Ourega testar ett avslut som går i mål.

61′ Zeidan slår en hörna längs marken som når Peña utanför straffområdet. Mittfältaren testar skott men lyckas inte träffa mål.

90′ Domaren lägger till fem minuter av matchen.

90+5′ Slut på LFF Stadium. Hemmalaget vinner matchen med 1-0.

MÅL

FK Zalgiris Vilnius: Fabien Ourega (49′)
Malmö FF:

varningar

FK Zalgiris Vilnius: Ljubisavljević (87′)
Malmö FF: Moisander (84′)

MILOS MILOJEVIC EFTER MATCHEN

– Vi startar matchen lite sömnigt. Varför det är mitt jobb att räkna ut och ändra på. Det är ett oturligt mål vi släpper in. I den här typen av matcher måste du ta till vara på de chanser du får. Vi har en riktigt bra chans att ta ledningen i den här matchen men gör inte det

– Jag är inte förvånad över kvalitén på vår motståndare men jag är förvånad över att vi inte visar en tydligare hunger av att vara här. Vi ger 100 procent, vi ger allt för att göra mål och vi gör allt för att vinna matchen men idag kändes det inte som att vi hade någon större spelglädje. Det måste vi genast ändra på och det är mitt jobb att ändra på det.

– Jag tror det kommer bli en liknande match i Malmö. Vi kommer även där att äga bollen men då behöver vi ta till vara på målchanserna – det gör vi inte idag. Jag är övertygad om att vi vänder det här i Malmö.