Förlust mot Djurgården

Publicerad 16 september 2013

Trots stark inledning förlorade MFF matchen mot Djurgården.

MFF inledde i ett furiöst tempo och under de fyra första minuterna fick gästerna inte ens låna bollen. Men vad hjälpte det? Djurgården kom i ett snabbt anfall där Jawo avslutade med maximal precision. Efter baklängesmålet blev matchbilden annorlunda. Passningstempot gick ned och spetsen i anfallen blev trubbigare.

– Vi öppnar fantastiskt bra, men efter målet går vi ned oss, säger Guillermo Molins. Vi börjar hänga med huvudena. Vi har våra chanser men målvakten gör några bra räddningar. Det är klart att jag är besviken, men vi får ta revansch mot Norrköping.

Efter matchen ställdes frågan gång på gång varför MFF inte klarade att ta chansen att rycka i tabellen? Frågeställarna menade underförstått att det var ett problem typiskt för svensk fotboll. Något Norling inte höll med om:

– Jag tror inte vi spelat bättre ikväll om vi var ett mittenlag.

MFFs tränare menade att gästerna gjort en bra match, men var samtidigt besviken över den egna prestationen:

– Det var en sådan kväll när det inte stämde för någon, varken för spelarna eller oss ledare, menade han.

Andra halvlek hade knappt startat innan gästerna återigen fick fira ett mål. Kort därefter genomförde MFF tre tidiga byten. Erik Friberg, Emil Forsberg och Miiko Albornoz lämnade plats för först Simon Thern, därefter Dardan Rexhepi och Simon Kroon. Men det var istället gästerna som återigen fick fira ett mål.

Under slutet av matchen låg MFF på och skapade ett antal riktigt heta chanser. Hörnor, frisparkar, ribbträff, målvaktsparader och skott strax utanför. Inget ville sig och slutställningen blev alltså 0-2. MFF behåller ledningen i Allsvenskan, men nu skuggar även IFK Göteborg strax bakom.