Förlust mot Lokomotiv Moskva

Publicerad 20 februari 2010

Malmö FF förlorade matchen mot Lokomotiv Moskva med 2-0. Trots förlusten gjorde man en fullt godkänd insats.

Efteråt kommenterade några av spelarna matchen.

Robert Åhman-Persson
”Det var ett bra lag. Vi jobbar hårt men dom kom fyra i ryska ligan och är väl lite bättre än oss. Målen var rena tillfälligheter. Första målet är ett bra skott, det andra en tveksam offside. Tycker inte vi hade så mycket eget spel idag och vi nådde inte upp till samma nivå som i matchen i onsdags. Så här direkt efteråt är det svårt att se något positivt”.

Daniel Larsson
”Det är ett jävligt bra lag vi möter. Vi börjar första halvek ganska bra, vi håller dem på rätt sida och släpper inte igenom speciellt mycket. Sen tar dom över och vi kommer inte riktigt in i press så de får sätta bollar bakom vår backlinje. Vi får springa mycket, de får en del fasta situationer och lyckas göra två mål också. Men sen gör vi ju ett helt regelrätt mål som blir bortdömt av en väldigt oklar anledning. Det var tråkigt. Andra halvlek tycker jag att vi spelar upp oss. De är bollskickliga så vi får låta dem ha mycket boll, men de har inte några egentliga målchanser. Vi har ett par som är väldigt nära. Men det räcker inte riktigt till idag”.

Markus Halsti
”Med en förlust på 0-2 är jag inte alls nöjd. Vi visste på förhand att det var ett bra lag. Kanske vi hade för stor respekt för dem för i första halvlek lät vi dem spela ganska enkelt. Andra halvlek spelade vi mycket bättre. Vi hade dessutom ett mål inne i första som borde blivit godkänt. Jag tror i alla fall att det är viktigt för oss att få spela sådan här matcher mot bra, internationellt motstånd”.

Jimmy Durmaz
”Det var en intressant match fñr oss idag när vi fick mäta våra krafter mot ett riktigt bra motstånd. Jag tycker det var en bra match. Jag tycker vi startar första 30 minuterna riktigt bra. Vi skapar chanser och har ett par bra lägen där vi kan göra mål, men vi har inte flytet med oss idag. Sedan tog de ju över i slutet av halvleken och får in två mål som är riktigt billiga. Första målet är solklar offside och dessutom hands. Andra målet är dåligt försvarsspel från vår sida. Men sedan andra halvlek tycker jag vi gör det riktigt bra. Vi står upp bra och för spelet mer än vi gjorde i den första halvleken. Vi har flera chanser, bland annat jag själv hade en där jag borde gjort mål. Mot ett sådant motstånd tycker ändå vi ska vara glada över den insats vi gör idag även om vi förlorar”.

Jeffrey Aubynn (spelade inte matchen)
”Vi mötte ett bra lag. Defensivt ligger vi rätt bra och är hyfsat kompakta. De radar ju inte upp chanser påoss. Sedan skapar vi väl inte så jättemycket framåt. Tycker ändå det är en okej insats från vår sida. Dejan slängs in i hetluften abrupt och gör en fullt godkänd insats”.

Guillermo Molins
”Vi börjar väldigt bra. Det kändes inte som att det var någon större skillnad i början då vi var aggressiva och låg rätt. Sen får de in två mål. På det första slappnar vi av lite. Det andra tycker vi är både offside och hands. Men sen gör vi 2-1 innan halvleken är slut, men domaren dömer bort det av någon konstig anledning. Han sade att det var offside. Sen börjar vi andra halvlek bra ocksåoch vi skapar en del chanser. Men tyvärr fick vi inte hål på dem”.

Dejan Garaca
”Det var som väntat en svår match. Vi förlorade med två mål men jag tycker inte resultatet speglar matchen. Vi är värda åtminstone ett mål. Vi skapar ju en del chanser och gör ju ett som blir avblåst för offside som är tveksamt. Kanske de har övertaget lite, men det är en rätt jämn match tycker jag. Själv gör jag en godkänd insats och hade väl inte så mycket att göra bortsett från målen. Det var mest att hålla sig aktiv och vara beredd om de skulle komma till anfall”.

*****
För mer information kring matchen hänvisas till Himmelrikets direktrapportering.