Förlust mot Mjällby

Publicerad 09 augusti 2011

Malmö FF U21 – Mjällby AIF U21 0-4 (0-1)

Leif Engqvist om matchen:
Det blev ingen rolig kväll för oss uppe på konstgräset i Kristianstad. Matchen fick flyttas från Björkvallen p.g.a. ihållande regn under dagen. Ironiskt nog precis samma visa som förra året när Kristianstad Bois arrangerade en U21-match. Men skam den som ger sig.

Tidigt tog Mjällby ledningen och MFF hade svårt att komma in i matchen. Johan Dahlin i hemmamålet tvingades till många kvalifícerade räddningar och var anledningen till att siffrorna hölls nere i första halvlek. Efter paus och lite justeringar i laget, bl.a. tog Michel steget ner från anfallet till mittfältet, kom MFF in i matchen bättre och samma sak kan sägas om Michel. Tobias Malm bjöd på en härlig soloraid och avslutade med att skjuta i stolpen och kvitteringen hängde i luften.

I den 60:e minuten tvingas MFF till ett byte. Av rädsla att konstgräset skulle belasta Johan Dahlins rygg och mage för mycket tog lagledningen det säkra före det osäkra och bytte ut Johan. MFF fortsatte att jga kvittering men i den 78:e minuten rinner Mjällby igenom på nytt och det blir 0-2 och matchen känns avgjord.

I matchens slutminuter utökar Mjällby sedan till både 3-0 och 4-0 och det som länge var en jämn match slutar med ett något missvisande resultat. Hemmalaget hade problem med att tygla kvicke Adam Berner i bortalaget matchen igenom. Plus i MFF går till Johan Dahlin, Alex Nilsson, Tobias Malm och Omid Nazari (som trots illamående kämpade på och gjorde en godkänd insats).