Gefle IF – Malmö FF 1–0

Publicerad 30 oktober 2016 i Matches

Förlust i säsongens sista bortamatch.

Det var ett spelskickligt MFF som tog fatt i taktpinnen på kylslagna Gavlevallen. Men bortsett från att man skapade en hel del hörnor var chanserna inledningsvis lätträknade. Temperaturen ökade något när Vindheim spelade fram Jeremejeff till fint läge men hemmalagets målvakt Andreas Andersson fick snabbt ner kroppen mot marken och räddade avslutet. Gefle IF var inte långt senare nära ett ledningsmål när Johan Oremo drog på en cykelspark som så när seglade in vid Fredrik Anderssons högra stolpe.

Efter att speakern annonserat att Helsingborgs IF tagit ledningen i den parallella matchen – ett resultat som skulle betyda att Gefle IF degraderades – vred hemmalaget upp intensiteten och gick hårdare in i närkamperna. Men MFF spelade sig ur trängda situationer och vid halvtid var ställningen fortsatt 0-0.

Gefle IF fortsatte kämpa och kunde tidigt i andra halvlek ha spräckt målnollan när Johan Bertilsson från dålig vinkel var nära att chippa bollen i mål. Repliken från MFF var minst lika farlig. Pa Konate bröt sig in i straffområdet och avslutade men en fantastisk enhandsräddning från målvakten höll matchen mållös. 1-0 kom till sist och då till hemmalaget. Ett långskott tog i stolpen, studsade på Fredrik Anderssons rygg och ut till Dioh Williams som i närkamp med Hadzikadunic krånglade in bollen i mål.

Ett hårt krigande Gefle IF höll undan de sista tjugo minuterna och vann matchen.

Allan Kuhn efter matchen
Jag är nöjd med första halvlek och tycker vi gör bra ifrån oss i första halvlek sett till förutsättningarna. Vi har många spelare borta skadade. Jag var säker på att Gefle skulle komma in starkare i andra och det gjorde de. De kom inte till många målchanser men de hade flytet som gjorde att bollen gick in. Gefle hade mer energi. Jag är missnöjd med vår andra halvlek.

Gefle IF: Williams (72’)