Gische om att spela U21-landskamp i Kazakstan

Publicerad 12 oktober 2009

Igår spelade Sveriges U21 1-1 mot Kazakstan i Astana. Undertecknad fick en pratstund med den nyligen hemkomne Guillermo Molins på måndagseftermiddagen. Flygresan från Astana gick via Frankfurt och tog runt ca 12 timmar så det var en lite sliten Gische som berättade om intrycken från Kazakstan.

Gische om att spela bortamatch mot Kazakstan.

1-1 mot Kazakstan. Ska vi vara nöjda eller missnöjda?
Vi är helt klart missnöjda med det. Vi kom in fel i matchen och försökte nog att spela lite för mycket istället för att smälla på och fightas. Kazakstan gick i sin tur in stenhårt. Vi började dock första halvlek riktigt bra. Det tog 12-13 minuter innan Kazakstan hade första avslutet mot det svenska målet. När Kazakstan sen inser att de inte hänger med börjar de smälla på hårt och ofta ojuste och domaren tillät tyvärr det. Visst var det lite orutinerat av oss att inte vara med på detta. Men det är som tränarna sa till oss efter matchen att sådana här matcher är en bra lärdom inför framtiden och denna gången fick vi trots allt med oss en pinne.

Hur gick kvitteringsmålet till?
Vi fick en hörna i 88:e minuten och det blev kalabalik framför mål. Efter lite flipperspel låg plötsligt bollen hos Pär Ericsson (GAIS) som lägger in bollen behärskat.

Du spelade hela matchen. Skötte du dig?
Jag skötte mig bra tycker jag. Jag kom runt mycket på min kant. Vi spelar ju 4-4-2 och jag spelar yttermittfältare precis som i MFF. Lite annorlunda mot MFF var dock instruktionerna att jag skulle hålla mig på kanten så mycket som möjligt och inte ge mig in i banan eftersom deras ytterbackar va långsamma. Jag gillar ju annars att ta mig in i banan men detta va bäst för laget och då kör jag på det.

Jiloan Hamad fick en halvtimme på slutet och slog bl.a. hörnan som ledde till kvitteringsmålet. Hur gick det i övrigt för honom?
Jille kom in som vänsterytter och gjorde det riktigt bra. Han kom bra in i matchen direkt och samarbetet med vänsterbacken Martin Olsson flöt på bra. Sen slog han ju hörnan till målet också.

Nästa match är mot Kazakstan (igen) hemma på Swedbank Stadion. Det låter lite roligare än en bortamatch i Astana?
Det stämmer. Den 15:e november möter vi Kazakstan hemma på Swedbank stadion och det ska bli riktigt kul. Förhoppningsvis är förutsättningarna bättre med en fin plan och en domare som inte tillåter lika fult spel. Det borde tala för oss tycker jag. Förhoppningsvis blir det lite mer publik hemma också. I Astana var det fler militärer än civila åskådare på matchen.

Men innan dess är det slutspurt i allsvenskan. IFK Göteborg på måndag. Är den fantastiska höstformen intakt?
Vi hoppas såklart att den fina formen håller i sig. Både för spelarna och fansen är det extra spänt att möta IFK Göteborg och vi kommer att vara riktigt taggade på måndag.

Ja än lever ju hoppet om en topp fyra placering!?
Ja så är det ju men vi fortsätter att ta en match i taget och försöker att inte titta så mycket på tabellen.

Det låter bra det. Lycka till mot Göteborg på måndag!