Hammarby IF – MFF 3–2

Publicerad 16 maj 2018 i Matches

Trots ledning med 1-0 och 2-1 mot Hammarby IF blev det en ny förlust i Stockholm.

Malmö FF åkte upp till Stockholm för att ta sig an serieledande Hammarby IF på Tele2 Arena. Daniel Andersson, som gjorde sin första match som huvudansvarig efter att ha tagit över laget två dagar tidigare, fick en bra start när Sören Rieks gjorde 1-0 i den 19:e minuten. Dansken snappade upp bollen i straffområdet, efter ett skottförsök från Mattias Svanberg, och lyfte in den över Johan Wiland i Hammarbymålet. Några minuter senare var Carlos Strandberg nära att utöka ledningen, men fri med Wiland lyckades han inte få bollen i nät.

I den 35:e minuten drog MFF:s Lasse Nielsen på sig en varning sedan han fällt Nikola Djurdjic utanför straffområdets vänstra sida. På den efterföljande frisparken nickskarvade nämnde Djurdjic in kvitteringen. Lagen gick till pausvila i oavgjord ställning.

MFF fick en drömstart på den andra halvleken. Sören Rieks hittade Carlos Strandberg på kanten, som slog ett noga avvägt inspel mot bortre stolpen. Där kom Mattias Svanberg rusande och forcerade in bollen i mål.

Hammarby skulle på nytt kvittera genom Nikola Djurdjic. Försvarsspelet i MFF lämnade mer att önska när anfallaren fick stå ensam i straffområdet och nicka in bollen. Kvitteringen markerade starten på en olycklig period för Malmö FF. I den 68:e minuten visades Lasse Nielsen ut efter att ha dragit på sig en andra varning. Och i den 71:e minuten tog Hammarby ledningen genom Pa Dibba. Resultatet stod sig matchen ut och MFF åkte på en ny smärtsam förlust i årets allsvenska.

Daniel Andersson efter matchen:
– En väldigt tät och intensiv match. Vi hade lagt upp en plan som jag tycker stämde bra. Vi tar ledningen, men tyvärr sitter man här igen utan några poäng. Vi får åka hem och träna på försvarsspel i boxen.

– Vi har pratat om att hitta modet. Vi är bitvis väldigt bra på att spela igenom dem. Vi visste hur vi skulle såra dem och gjorde det. Vi gör två mål på bortaplan mot Hammarby och det ska räcka till seger, men det blev inte så idag.

Hammarby IF: Djurdjic (36’, 65’), Dibba (71’)
Malmö FF: Rieks (19’), Svanberg (46’)

Hammarby IF: Andersen (53’)
Malmö FF: Nielsen (35’, 68’), Larsson (84’)