IK Sirius – Malmö FF 0–4

Publicerad 29 oktober 2017 i Matches

Storseger för nykomponerad laguppställning på Studenternas IP.

Med temperaturer strax över nollstrecket och isande vindar var det inte mycket som kunde värma på Studenternas IP. Men Alexander Jeremejeffs tidiga 1–0-mål när han rundade målvakten och sköt in bollen ur snäv vinkel hade en upptinande effekt. Tio minuter senare skruvades temperaturen ytterligare upp när Mattias Svanberg sprang loss på vänsterkanten och skickade in bollen till Carlos Strandberg som stötte in 2–0.

Det var onekligen en fin inledning av den nykomponerade startelvan som formats i ett slags 4-3-3 för dagen. Hemmalaget kunde dock rycka upp sig och skaffade sig allt bättre målchanser ju längre halvleken led.

Den andra halvleken inleddes relativt jämnt. Men återigen var det MFF som såg till att sätta chansen när den dök upp. Med halvtimmen kvar att spela forcerade Anton Tinnerholm en frisparksretur i mål till 3–0. Fyran kom när Alexander Jeremejeff frispelade en framrusande Jo Inge Berget som punkterade matchen helt med ett distinkt avslut.

En mycket stabil eftermiddag för MFF i den sista bortamatchen för säsongen.

Magnus Pehrsson efter matchen:
Jag är jätteglad att vi lyckas vinna. Vi fick se några spelare som inte spelat så mycket tidigare. Jag var spänd på att se hur det skulle se ut, om vi skulle fortsätta spela på vårt sätt. Med tanke på förutsättningarna är jag ganska nöjd med vad vi fick se. Vi hade förberett oss för matchen på ett bra sätt. Sen har vi en rätt bra effektivitet idag, så det är klart att vi får en lättare resa än hur matchen egentligen utspelade sig.