J-laget tog tre poäng i Växjö

Publicerad 22 april 2009

Östers IF – Malmö FF J 2-3 (1-2)
Målskyttar: Patrik Karlsson, Metin Hamid och Dardan Rexhepi.

På tisdagen åkte J-laget till Öster för bortapremiär i Juniorallsvenskan. MFF kunde resa hem med tre poäng i bagaget efter seger 3-2. Trots att Öster började matchen bra så kunde MFF tidigt ta ledningen. Redan i den fjärde minuten slog Hicham Ali en utmärkt hörna som tog i insidan av stolpen. På returen höll sig Patrik Karlsson framme och styrde bollen i den andra stolpen innan han själv kunde trycka in returen i mål. Öster fortsatte att jobba på offensivt och hade bl a ett skott i stolpen. I den 24:e minuten skapade MFF en ny hörna. Återigen var det Hicham Ali som skruvade in bollen framför mål och denna gång nådde mittbacken Metin Hamid högst och kunde nicka in 2-0.

Öster reducerade till 2-1 ett par minuter innan paus, också det i samband med en hörna.

MFF fick en lika bra start på den andra halvleken som på den första. Liksom i första tog det inte längre än fyra minuter innan bollen låg i Östers mål. Dardan Rexhepi vände och utmanade i straffområdet och hans inspel framför mål styrdes in av ett Österben. I delar av andra halvlek spelade MFF bra och i mitten av halvleken hade vi ett par rejäla målchanser som kunde förvaltas så att matchen punkterades. Istället kom Öster tillbaka i matchen då MFF-försvaret, i den 72:a minuten misslyckades med att få bort bollen ur straffområdet och Öster tog tillvara på chansen och satte dit 2-3. I slutet av matchen fick MFF arbeta ganska hårt för att förhindra Öster att kvittera, dock saknades inte chanser offensivt. Målsättning mot slutet blev att bärga tre poäng, vilket vi också lyckades med.