J och P16 Seriesegrare – Helgens resultat för MFF Ungdom

Publicerad 21 september 2009

Alla U-lag på 11-mannasidan som spelade i helgen vann sina matcher. Det innebar totalt fem segrar. Juniorlaget säkrade seriesegern och P16 avslutade serien med en meriterande seger (Seriesegrare sen tidigare). P15 spelade bättre än på länge och höll även nollan. P15 och P13 vände för övrigt underläge till seger.

Överlägsen seger för J-laget!

Juniorallsvenskan
Malmö FF J – Carlstad United 8-1 (5-0)
Målskyttar: Robin Simovic 4, Dardan Rexhepi 3 och Hicham Ali.

Malmö FF J var överlägset i sista seriematchen hemma då Carlstad United kom på besök. Vinsten med 8-1 var en riktig urladdning och det var bud på flera mål till.
Redan efter en och en halv minut spräckte Hicham Ali nollan med en fint vänsterskott i bortre krysset då han bröt in från högerkanten. I den åttonde minuten kom 2-0 genom Robin Simovic efter ett mycket vackert anfall. Tobias Lewicki chipade in ett fint inlägg som Robin styrde i mål med pannan. Därefter slog Tobias ytterligare två inlägg som Robin och Dardan Rexhepi skickligt kunde styra i mål med fötterna. Innan halvleken var slut nickade Dardan, på bortre stolpen, in en hörna från Hicham till 5-0.

I den andra halvleken fortsatte MFF på den inslagna vägen och Robin Simovic höll sig framme två gånger till innan han lämnade planen i mitten av den andra halvleken. Carlstad reducerade sedan på en bjudning från MFF innan Dardan Rexhepi fastställde slutresultatet till 8-1.
Sista seriematchen mot Landskrona BoIS spelas på Landskona IP, lördag 26 september kl. 14.00. Slutspelet inleds hemma helgen 3-4 oktober.

P16 vann övertygande

Pojkallsvenskan
Husie IF – Malmö FF P16 1-6 (0-2)
Målskyttar: Simon Kroon 2, Bahrudin Atajic 2, Joel Mårtensson och Dino Islamovic.

P16 avslutade serien med en övertygande och klar seger mot ett av pojkallsvenskans bättre lag, Husie IF. Matchen var ett bra genrep inför slutspelet och visade att laget är tillbaka i bra form igen. Anfallspelet fungerade bra och höll emellanåt mycket hög kvalitet vilket såklart också syns på resultatet. Husie hann med en reducering i slutet av matchen.
När vi summerar serien visar det sig att P16-laget släppt i minst mål (20) i serien och gjort mer än dubbelt så många (108) som Helsingborgs IF som blev tvåa.

Laget är nu kvalificerade för SM-slutspel där MFF ställs mot Asarums IF i åttondelsfinalen, hemma den 3-4 oktober. MFF är även klara för nästa års U17-allsvenska Elit som kommer vara indelad i tre grupper.

P15 vann klart

P16 Skåne
IFK Hässleholm – Malmö FF 0-4 (0-2)
Målskyttar: Robin Rymsza 2, Jonathan Eriksson Holmqvist och Rebin Asaad.

Hässleholm var i semifinal i P16 DM och då vann Malmö FF P16 med 7-0. I söndags kom MFF med ett betydligt yngre lag till Österås och gjorde ännu en bra insats. P15-laget har haft ett par tuffa matcher mot slutet där man inte varit riktigt nöjd med sina insatser men i matchen mot Hässleholm var det annorlunda. Laget tog kommandot från start och kontrollerade händelserna. MFF fick styra mittfältet och det blev ett avgörande. Målen fördelade sig jämnt på halvlekarna och segern var aldrig hotad. Försvarspelet fungerade bra och det var skönt för laget att hålla nollan.

P14 vände i slutet

P15 Skåne
Höllvikens GIF – Malmö FF 1-2 (0-0)
Målskyttar: Christian Kackarovski och Filip Mitrovic.

P14 har haft en intensiv höst med mycket matcher i MM, DM och serien. I matchen mot Höllviken hade laget svårt att förvalta chanserna men höll länge tätt bakåt. Då man inte lyckades ta ledningen så utnyttjade Höllviken istället en av sina chanser och MFF hamnade i underläge. Mot slutet av matchen kämpade laget på och kunde tillslut vända underläget till seger via två ganska sällsynta målskyttar, Christian Kackarovski och Filip Mitrovic.

P12 ångar på

Malmö FF – FC Trelleborg 5-1 (1-1)
Målskyttar: Astrit Seljmani 2, Omar Adzomerovic, Zia Shakirovski och Arbnor Zeciri.

Föreningens yngsta 11-mannalag P12 fortsätter att ånga på och tog i helgen ännu en seger i en tuff serie bland många duktiga P13-lag. FC Trelleborg tog ledning per omgående i matchen men MFF kvitterade till 1-1. I den andra halvleken kom MFF ut oerhört taggade och tog kontroll över spelet. Anfallspelet fungerade bra och killarna tog många kloka beslut och spelade enkelt. Trots att de inte kunde hävda sig fysiskt i alla dueller så tog de väl för sig och vann mycket boll. Fina omställningar från försvar- till anfallsspel gav ett par fina mål och MFF vann med hela 5-1.