Mållöst mot Sverige U21

Publicerad 12 november 2015 i Nyheter

Träningskampen mot Sveriges U21-landslag på Malmö Stadion slutade 0-0 efter 70 minuters spel.

Det var på klassiska Malmö Stadion, på en gräsmatta inträngd mellan löparbanor och hoppgropar som Malmö FF tog emot Sveriges U21-landslag under matchliknande träningsformer på torsdagen. Matchen spelades i två gånger trettiofem minuter och med fria byten.

Malmö FF var inledningsvis det förande laget och kom fram mycket längs kanterna. Landslaget spelade kompakt och följsamt och kunde undvika allt för farliga chanser bakåt. Markus Rosenberg noterades för avslut på mål när han nickade på inlägg. Magnus Wolff Eikrem likaså när han testade skott från distans. Men Anton Cajtoft kunde rädda båda försöken.

Fler farliga anfallsförsök var på gång men hindrades stundtals av en novembersliten gräsmatta. Landslaget kunde mot slutet av den första halvleken etablera ett visst tryck men även de hade problem att skapa någon verklig målchans.

Till den andra halvleken bytte MFF ut Pawel Cibicki och Tobias Sana. In kom Mattias Svanberg och provspelande Lumala Abdu som presenterade sig omgående. I den 40:e minuten visade han prov på snabbhet och drog förbi två försvarare för att avlossa ett skott som nästan touchade ribbans överkant. Matchens dittills farligaste målchans, men bara kort därpå kontrade landslaget med ett något hetare försök. Kevin Mrabti tog sig in i straffområdet från sin högerkant och slog ett inspel som var på väg att leda till mål när Franz Brorsson slängde sig och sparkade undan på mållinjen.

Andra halvlek hade en klart mer underhållande och öppen karaktär, vilket säkert gladde de 2300 åskådarna på Malmö Stadion. Tjugo minuter in i halvleken tog Mattias Svanberg vackert med sig en krossboll i farten och drev upp mot motståndarnas straffområde. Inlägget gick mot Markus Rosenberg som var helt ensam men missade bollen med minsta möjliga marginal.

Sverige hade fem minuter senare ännu en bra möjlighet. Muamer Tankovic slog en frispark ett par meter från straffområdet som passerade muren och tvingade Fredrik Andersson till en fin räddning. Men något mål blev det inte för något av lagen.

Innan domaren blåste i pipan tvingades Pa Konate till byte efter att ha skadat det vänstra låret vid en löpning längs sidlinjen. Efter matchen höll Åge Hareide vänsterbacken som en av de bästa i laget och tyckte det var tråkigt att han fick utgå. Men tränaren var nöjd med att ha hållit igång spelarna inför Champions League-matchen mot Paris Saint-Germain den 25 november.

– Det var fint för oss att få matchning. Sverige har ett bra lag så det var ett bra motstånd för oss. Många av killarna som inte spelat så mycket på sistone fick matchtid så det är fint.

– Gräset var lite tungt men det var en okej match. Flera spelare gjorde goda prestationer. Vi måste försöka att hålla matchtempot uppe. Istället för träning fick vi en match på full plan, så även om halvlekarna var tio minuter kortare var det nyttigt, säger Åge Hareide.