Malmö FF – Molde FK 2–0

Publicerad 20 juni 2018 i Matches

Vinst i första träningsmatchen med nye tränaren Uwe Rösler vid rodret.

I en böljande men chansfattig första halvlek var det Johan Dahlin som stod för matchens dittills största prestation när han kort innan paus reflexräddade en nick i ett mycket giftigt läge. Stora delar av laget byttes i halvtid och ledningsmålet kom sju minuter in i den andra halvleken.

Det var en situation som inleddes med ett inkast från Behrang Safari och som via avslut från Alexander Jeremejeff från nära håll gick in till 1–0. Motståndarna skapade flera bra chanser och inbytte Fredrik Andersson gjorde sin målvaktskollega gott sällskap i protokollet efter en lysande benparad som stoppade en kvittering.

Istället var det Malmö FF som gjorde 2–0. Laorent Shabani kom med fart längs högerkanten och spelade in till Isak Ssewankambo som iskallt fintade sin försvarare och placerade bollen i mål.

Uwe Rösler efter matchen:

– Jag tycker att det fanns vissa mycket bra saker med tanke på korta tiden vi haft tillsammans att träna på. Det fanns flera bra insatser. Men vi måste bli mer effektiva utan boll. Det finns mycket att jobba på och det är normalt i det här läget.

–  Men som jag sa till spelarna. Att vinna är en vana som inte kommer automatiskt. Man måste jobba hårt för att få en segersvit och den sviten började idag. Molde FK är före oss i förberedelserna eftersom de har ligamatch på lördag. Vi spelade alla uttagna spelare idag och hade inte de bästa på plan i 90 minuter. Det fanns vissa ”ups and downs”. Men generellt är jag nöjd. Vi vinner matchen och har en del bra anfall, särskilt i andra halvlek.

Malmö FF: Jeremejeff (52’), Ssewankambo (79’)