Malmö FF vann mot Elfsborg

Publicerad 01 juni 2014

Malmö FF gästade idag Borås Arena och serietvåan IF Elfsborg i en match mellan två lag som ville spela en offensiv fotboll. Elfsborg var laget med mest chanser, men MFF var laget som gjorde matchens enda mål.

Elfsborg gjorde en bättre första halvlek än Malmö FF, men när domaren Martin Hansson satte pipan i mun och blåste av de första 45 minuterna ledde MFF med 0-1.

Elfsborg hade flera lägen att ta ledningen, men mellan Malmö FF:s stolpar spelade Robin Olsen mycket bra matchen igenom. Bäst chans att ge hemmalaget ledningen hade Viktor Prodell när Elfsborg kontrade efter drygt en halvtimme. Bollen spelades snett- inåt-bakåt och Prodell kunde skjuta, men Olsen gjorde en mycket bra räddning.

I den 43 minuten kom Malmö FF:s ledningsmål och det via en hörna. Magnus Eriksson slog en lång hörna på den bortre stolpen som Markus Halsti nickade tillbaka in mot mitten. Där kunde Markus Rosenberg stöta in 0-1.

Andra halvlek liknade den första. Elfsborg hade flest målchanser, men fortsatte att missa målet. MFF hade chanser att utöka sin ledning genom frispelade Markus Rosenberg, som sköt strax utanför, och Emil Forsberg som försökt lätta bollen över målvakten som kom ut bra och räddade.

I matchens sista minut fick Elfsborg en frispark strax utanför MFF:s straffområde. Anders Svensson satte frisparken klockrent i stolpen, ett skott som blev matchens sista.

Malmö FF befäste i och med 0-1-vinsten serieledningen inför VM-uppehållet.