IFK Norrköping – Malmö FF

Tid: 2001-08-26 02:00, Plats:Idrottsparken, Resultat: 1-1

En sagolikt vacker nick från Daniel Majstorovics kala hjässa förbi IFK Norrköpings utrusande målvakt Eddie Gustafsson. Det räckte för att mungiporna skall vara i balans vid minnet av den här matchen. Nicken som gav 1-1 i dagens bortamöte mot IFK Norrköping var matchens sista bollberörning.

MFF gjorde en av sina mindre starka insatser i dag. ”Full fart framåt” var kommenderat från tränare Micke Andersson inför matchen men det blev i stora delar av matchen varken ”full fart” eller ”framåt”.

Luckor i försvarsmuren
Uppställningen 4-3-3 som användes senast mot Örgryte fortsatte att gälla, åtminstone i matchens början. Men det var IFK Norrköping som tog hand om taktpinnen och bollen. Och med bollen på MFF:s planhalva uppstod det luckor i den himmelsblå försvarsmuren, framförallt på MFF:s vänsterkant eftersom Joseph Elanga startade som anfallare i lagets tremannakedja.

För att 4-3-3 skall fungera krävs det en hel del rörelse i lagdelarna, något MFF inte riktigt fick igång i någon del av matchen. I stället krävdes individuella initiativ för att skapa avslut. Det enda sådana initiativet som resulterade i en farlig målchans var när Peter Ijeh fick iväg ett tungt långskott i den första halvleken.

Självmål vid 1-0
Hemmalagets övertag i bollinnehav resulterade i en handfull farliga målchanser under matchen. Men MFF-försvaret fungerade bra och stod emot. Fyrbackslinjen har fått en säkerhet som känns betryggande. Kanske tack vare den kontinuitet linjen fått av att spela ihop de senaste tre matcherna.

Det kändes därför jobbigt att när väl IFK Norrköping fick utdelning kom målet till av en slump. Hemmalagets anfallare Alexander Östlund slog ett inlägg som tog på Olof Perssons axel och bollens ändrade bana ställde Jonnie Fedel totalt.

Avgörande minut
Så kom matchens avgörande minut. På övertid kom IFK Norrköping i ett anfall och på inlägg nickade en helt fristående Kristian Bergström bollen utanför från nära håll. En sådan där situationen då den flinke redan satt pennspetsen i målprotokollet.

En halv minut senare fick MFF:s frispark strax utanför straffområdet. Bollen lyftes i en vacker bana in av Joseph Elanga, målvakten Eddie Gustafsson rusade ut men hann inte fram till bollen och Daniel Majstorovic satte pannan till och bollen seglade så vacker in i den tomma målet.

1-1 ger en poäng. Den enkla meningen var det viktigaste faktumet i dagens match.