Matchrapport efter 5–0 mot Degerfors

Publicerad 17 juli 2021 i Herr,Nyheter

Fem mål framåt och noll bakåt. MFF åkte till Stora Valla och tog en imponerande seger mot Degerfors IF.

Nyckelhändelser

1′ Avspark i Degerfors! Antonio Colak sparkar igång spelet på Stora Valla.

3′ Rieks petar in bollen till Colak i straffområdet och vi har matchens första avslut på mål. Degerfors målvakt räddar.

15′ Bonke läser en passning och vinner boll på mittfältet. Breddar ut till vänster där Lewicki fyller på. Inspelet hamnar hos AC som drar till strax utanför straffområdet. Skottet över.

16′ MÅL! Antonio Colak får bollen till vänster om straffområdet. Tar sig inåt i banan och drar iväg ett avslut som går i mål via en hemmaförsvarare.

32′ AC trär in en boll i offensivt straffområde. Eric Larsson fyller på, tittar upp och söker luckan vid den bortre stolpen. Bollen smiter precis utanför.

45′ MÅL! AC lägger en yttersida till Adi Nalic som kommer i löpduell med en ensam försvarare. Adi går för avslut och det blir ett hopslag. Bollen seglar över Degerfors målvakt och vi ökar på ledningen strax före paus.

50′ MÅL! Bonke bryter ännu en boll på mittfältet. AC tar över och sätter fart mot mål och provar från distans. Ett välplacerat skott, otagbart för Degerforsmålvakten gör att vi ökar på till 3–0.

53′ MÅL! Eric trampar runt på vänsterkanten och lägger in bollen snett inåt bakåt till AC. Lagkaptenen lägger vidare bollen till Veljko Birmancevic som bara har varit på plan i ett par minuter innan han rullar in bollen i mål.

55′ MÅL! Veljko är stekhet när han kommer in. Bara några minuter efter 4–0-målet placerar han in sitt andra för dagen och vi har gjort tre snabba mål i den andra halvleken

64′ Vi välkomnar in våra nyförvärv Peter Gwargis och Malik Abubakari som kliver in och gör tävlingsdebut för Malmö FF. Duon ersätter Antonio Colak och Bonke Innocent.

90′ För dagen mörkblåa MFF kan bekvämt spela av matchen och 5–0 blir slutresultatet.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Det var en imponerande seger i en period då vi spelar många matcher. Senaste allsvenska matchen mot Sirius gjorde vi fyra mål, idag gjorde vi fem. Vi visade upp ett bra anfallsspel med hög intensitet och skapade många chanser.  Förra året gjorde vi rekordmånga mål i ligan, det ska vi försöka göra i år igen.

– Jag är nöjd med insatsen och stolt över killarna idag. Nu hoppas vi att vi kan fortsätta på det här spåret och ta med oss formen in i Europakvalet också.

– Vi har många spelare av hög kvalitet i truppen och jag tittar inte bara på de som startar matcherna. För mig handlar allt om laget. Laget är nummer ett, och vi är ett bra lag med en väldigt stark sammanhållning.

Malmö FF: Antonio Colak (17′), Adi Nalic (45′), Anders Christiansen (51′), Veljko Birmancevic (53′, 55′)

Malmö FF: Christiansen, Innocent, Rakip