Storseger på Malmö Stadion

Publicerad 24 augusti 2024 i Dam,Nyheter

Full gas från minut 1 och seger med 9–0 i en underhållande match på Malmö Stadion.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Malmö Stadion.

1′ MÅL! Mia Persson skjuter in bollen i vänstra hörnet efter bara 56 sekunder.

9′ Skott utanför av Nathalie Hoff Persson som kommer löpande och möter ett inspel från kanten.

11′ MÅL! Nellie Lilja kommer på bortre på hörna och nickar bollen i mål.

23′ MÅL! En läcker frisparksvariant friställer Beatrice Persson som inte gör några misstag.

24′ MÅL! Vi vinner bollen direkt efter avspark och Ema Paljevic kommer fri med målvakten.

32′ MÅL! Hoff Persson blir nerdragen i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Ema Paljevic placerar straffen i högra hörnet till 5–0!

35′ Beatrice Persson nära att göra sitt andra mål men målvakten lyckas få fingrarna på bollen och styra ut till hörna.

36′ MÅL! Sanna Kullberg nickar den efterföljande hörnan i mål.

58′ MÅL! Ema Paljevic är sist på bollen i en rörig situation och fullbordar sitt hattrick.

60′ MÅL! Nathalie Hoff Persson skriver in sig i målprotokollet med ett hårt skott inifrån straffområdet.

63′ Lidköpings målvakt med en fin räddning på skott från Matilda Kristell från nära håll.

64′ Stolpen räddar Lidköping från ytterligare ett baklängesmål.

84′ MÅL! Lovisa Gustafsson får in bollen i mål på ren vilja.

Jonas Valfridsson efter matchen

– Vi hade en match i Umeå senast som vi var extremt nöjda med. Vi känner att vi är i en fin form. Samtidigt vet vi att Lidköping är ett beteendelag. De springer mycket, de kämpar mycket. Vi sa att vi måste flytta boll snabbt och hitta löpningar in bakom dem. Jag tycker tjejerna gör det på ett helt fantastiskt sätt i dag.

– Så mycket löpningar i djupet i första halvlek, sen tålamod i långa stunder tills ytan öppnar upp sig. Vi har ett anfallsspel i dag som flyter på kan man väl säga.

– Vi pratade både innan matchen och i halvtid om att vi bara skulle ösa på. Vi gör många mål och känner att vi är i fin form. Förhoppningsvis kan vi jaga ifatt Alingsås målskillnad och springa ifrån Umeå.

Malmö FF: Mia Persson (1), Nellie Lilja (11), Beatrice Persson (23), Ema Paljevic (24, 32, 58), Sanna Kullberg (36), Nathalie Hoff Persson (60), Lovisa Gustafsson (84)