MFF – IFK Göteborg 1–0

Publicerad 10 mars 2018 i Matches

1-0 på hemmaplan mot IFK Göteborg och säkrat avancemang till cupens semifinal.

Efter en jämn inledning var det Malmö FF som i den 12:e minuten skapade den första kvalificerade målchansen. Egzon Binaku avancerade på vänsterkanten och slog ett inlägg till Markus Rosenberg som visade upp fin spänst, men utan att få nicken på mål.

I den 18:e minuten kom ledningsmålet. Arnór Ingvi Traustason tog hand om en hörna med den äran och serverade Lasse Nielsen med ett välslaget inlägg. Dansken nådde högst och nickade in 1-0 bakom Pontus Dahlberg i IFK Göteborgs mål.

Under tilläggstiden i den första halvleken var Sören Rieks nära att utöka MFF:s ledning. Med ett hårt skruvat högerskott tvingade han sin gamla lagkamrat Dahlberg till en vass parad. Ställningen 1-0 höll sig fram till pausvilan.

I den 55:e minuten var det ytterst nära 2-0 när Markus Rosenberg nickade i stolpen. Chansen föregicks av fint arbete från Sören Rieks och Andreas Vindheim som slog inlägget.

Efter en positiv tiominutersperiod i början av den andra halvleken fick MFF problem med två skador som förändrade matchbilden. Först tvingades Arnór Ingvi Traustason kliva av och en stund senare Oscar Lewicki. IFK Göteborg växte in allt mer i matchen efter hemmalagets byten och var nära att kvittera genom Tobias Hysén som löpte sig fri i en kontring. Men Johan Dahlin kom ut, gjorde sig stor och räddade till hörna.

Trots underläget lyckades IFK Göteborg inte etablera något konsekvent tryck i slutskedet. Resultatet 1-0 stod sig matchen ut och svenska mästarna säkrade därmed avancemang till Svenska cupens semifinal.

Magnus Pehrsson efter matchen:

– Jag är riktigt nöjd med vår första halvlek där vi har bra tempo och bra variation i vårt spel. Andra halvlek påverkar av byten och vårt presspel biter inte lika bra. Men vi skapar ändå flera klara målchanser från vårt inläggsspel där vi är nära att punktera matchen. Inläggen är fortsatt vårt tyngsta vapen. Sett över hela matchen gör vi en godkänd match och jag tycker att vi vinner välförtjänt.

Malmö FF: Nielsen (18’)

Malmö FF: Jeremejeff (44’), Bachirou (58’)
IFK Göteborg: Wernersson (13’), Eriksson (44’), Affane (81’)