MFF-talang i pojklandslaget ***UPPDATERAD efter fjärde matchen***

Publicerad 29 juli 2009

Det svenska landslaget för pojkar födda 1993 fick en kanonstart på den prestigefyllda turneringen Nordisk Pojkturnering som spelas i Tröndelag i Norge och med på plan fanns MFF:s Amin Nazari.

Øverlands Minde Stadion, Stjørdal

Sverige-Finland 3-0 (2-0)

1-0 (9′) Lucas Ohlander, 2-0 (21′) Anton Magnusson,
3-0 (47′) Anton Magnusson

Sverige: 1 Davor Blazevic – 2 Mattias Pavic, 3 Carlos Garcia, 4 Ahmad Al-ammari, 5 Jonathan Åkerman Berndtsson – 7 Lucas Ohlander (13 Kristoffer Tydell 75′), 6 Erik Berthagen, 18 Amin Nazari, 16 Simon Hedlund (11 Jacob Ericsson 59′)- 9 Måns Söderqvist (8 Marcus Vahlström 64′),
10 Anton Magnusson (17 Fredrik Rahm 59′).

Ersättare, ej inbytta: 12 Simon Lundgren – 14 Robin Tranberg, 15 Anton Vilstrup.

Amin spelade 90 minuter på mittfältet i en defensiv roll i en 4-3-3 uppställning. På plats i Tröndelag finns en av Amins tränare från Malmö FF, Tore Cervin. Tore låter hälsa att Amin gjorde bra ifrån sig och deltog även en hel del offensivt trots sin defensiva utgångsposition. Amin fick så när göra ett riktigt klassmål efter ett vackert anfall men avslutet gick precis över finländarnas mål. Sverige var överlägsna i matchen och vinstmarginalen kunde blivit större än de 3-0 det slutade med.

Sverige har match igen redan ikväll kl. 16.00 mot Island och det återstår att se om Amin startar igen. Hemsidan återkommer med uppdateringar efter att matchen spelats.

Sverige-Island 0-2  (0-2)

0-1 (37′) Bjarni Gunnarsson, 0-2 (40′) Bjarni Gunnarsson

Sverige:
12 Simon Lundgren – 14 Robin Tranberg,
3 Carlos Garcia, 4 Ahmad Al-ammari, 15 Anton Vilstrup (6 Erik Berthagen 54′) –
16 Simon Hedlund, 13 Kristoffer Tydell, 17 Fredrik Rahm (7 Lucas Ohlander 54′),
11 Jacob Ericsson – 8 Marcus Vahlström (9 Måns Söderqvist 64′), 10 Anton Magnusson (18 Amin Nazari 54′).

Ersättare, ej inbytta:
1 Davor Blazevic – 2 Mattias Pavic, 5 Jonathan Åkerman Berndtsson.

I andra matchen väntade Island och Sverige valde att ställa upp med samtliga spelare som inte startade i match 1. Det innebar att MFF:s Amin Nazari började som avbytare. I halvtid stod det 2-0 till Island som backade hem och kontrade effektivt på Sverige som hade ett större bollinnehav. Redan i 54:e minuten gjorde den svenske förbundskaptenen två byten och Amin fick komma in på mittfältet. Efter bytena ökade Sverige pressen men utan att skapa särskilt mycket farliga lägen. Amin gjorde på nytt en bra insats och hade knappt en felpass samtidigt som han visade på starkt huvudspel.

I och med förlusten blir det nu tufft för Sverige att nå gruppsegern som innebär en finalplats på söndag. Hoppet lever men det krävs en klar seger mot Skottland imorgon samtidigt som Finland inte får förlora med för mycket mot Island.

Skottland-Sverige 0-0 (0-0)

Sverige:
1 Davor Blazevic – 2 Mattias Pavic, 3 Carlos Garcia, 6 Erik Berthagen, 5 Jonathan Åkerman Berndtsson – 7 Lucas Ohlander, 14 Robin Tranberg, 18 Amin Nazari, 13 Kristoffer Tydell (10 Anton Magnusson 60′) – 16 Simon Hedlund (11 Jacob Ericsson 72′), 9 Måns Söderqvist.

12 Simon Lundgren – 4 Ahmad Al-ammari, 8 Marcus Vahlström, 15 Anton Vilstrup, 17 Fredrik Rahm.

En bra målvaktsinsats och lite tur i avgörande lägen gjorde att Sverige klarade 0-0 mot blivande finallaget Skottland. Skottarna var klart bättre i första halvlek men i andra halvlek jämnade Sverige ut spelet och kostade dessutom på sig att missa en straff. Hade Sverige vunnit hade man spelat om tredjeplatsen och Island hade gått till final. Det oavgjorda resultatet ledde till att Sverige fick möta Danmark i spel om femteplatsen. Amin slet på matchen igenom men likt resten av laget fick han inte mycket ut av sitt jobb. Med två minuter kvar har Sverige dessutom ett skott i ribban men allt som allt var oavgjort ett resultat Sverige ska vara nöjda med.

Danmark-Sverige 4-2 (2-0)

1-0 (5′), 2-0 (33′ str), 2-1 (48′) Amin Nazari, 3-1 (52′), 3-2 (65′) Lucas Ohlander, 4-2 (80′).

Sverige: 12 Simon Lundgren – 2 Mattias Pavic, 3 Carlos Garcia [K] (9 Måns Söderqvist 41′), 6 Erik Berthagen, 5 Jonathan Åkerman Berndtsson – 17 Fredrik Rahm (14 Robin Tranberg 41′), 8 Marcus Vahlström (16 Simon Hedlund 41′), 18 Amin Nazari, 11 Jacob Ericsson (4 Ahmad Al-ammari 41′) – 10 Anton Magnusson (13 Kristoffer Tydell 68′), 7 Lucas Ohlander.

Ersättare, ej inbytt:
 1 Davor Blazevic (mv).
Ej ombytt: 15 Anton Vilstrup (sjuk).

Efter fyra matcher på 7-8 dagar var det förståeligt att spelarna var lite slitna i den avslutande matchen, såväl svenskar som danskar. Danskarna tog dock tag i taktpinnen direkt och kunde gå ifrån till en 2-0 ledning innan halvtid.

”- Vi gör en ganska bedrövlig första halvlek, men vi gör en hel del ändringar i paus och andra halvlek är jätte-jättebra, säger förbundskapten Tomas Turesson.”

Det blev en klar uppryckning av Sverige i andra halvlek. Amin reducerade till 2-1 innan danskarna på nytt utökade sin ledning. Efter det reducerar Sverige igen och pressar på för att kvittera till 3-3. I jakten på kvittering kontrar Danmark dock in 4-2 och matchen är avgjord. För Amins del var det givetvis härligt att få göra det första landslagsmålet och hemsidan vill passa på att gratulera både till landslagsdebuten och första målet. Amin visade gott självförtroende i matcherna och tog för sig på ett bra sätt. I startelvan i 3 av 4 matcher och ett 30 min långt inhopp i den fjärde visar att även förbundskaptenen tror på Amin vilket är glädjande. Nu väntar höstsäsong i MFF och på hemmaplan har han under sommaren varit uppe och känt på träningen med a-truppen vilket också är glädjande.