MFF – Trelleborgs FF 3–0

Publicerad 18 augusti 2018 i Matches

MFF tog tre poäng i Skånederbyt efter säker laginsats.

Publiken på Stadion hade knappt hunnit bänka sig innan det rasslade till i motståndarnätet. Anders Christiansen slog en hörna som 19-årige Hugo Andersson, som gjorde allsvensk debut från start, mötte perfekt på volley. Hårt och bestämt borrade mittbacken in bollen i nätmaskorna och gav MFF ledningen.

I den 22:a minuten skapade Carlos Strandberg ett läge för sin anfallskollega Marcus Antonsson. En fin passning inåt i plan serverade Antonsson, vars skott med vänstern dock inte blev tillräckligt kraftfullt och räddades av Marko Johansson i TFF-målet.

I den 26:e minuten kom 2-0-målet. Anders Christiansen levererade sin andra målgivande passning för dagen från hörnflaggan när han hittade Andreas Vindheim utanför straffområdet. Ytterbacken tog emot bollen och skickade iväg en missil som prickade nätmaskorna i närheten av Marko Johanssons högra kryss. Ett nytt tjusigt MFF-mål som visade upp styrka och precision på fasta situationer.

I den 35:e minuten var det dags igen. Egzon Binaku visade upp sin löpstyrka längs vänsterkanten när han hann upp bollen innan kortlinjen och slog ett inlägg som prickade pannan på Marcus Antonsson. Anfallaren lutade huvudet tillbaka, mötte inlägget med exakthet och bollen gick in vid stolproten i samma riktning som inlägget kom från.

I den 58:e minuten dribblade sig Egzon Binaku framgångsrikt fram längs kanten och slog ett inlägg längs marken. Strandberg mötte och sköt från nära håll, men över.

TFF:s bästa möjlighet till en reducering kom först i den 91:a minuten när Felix Hörberg avancerade in i straffområdet från höger, men ytterns skott parerades med foten av Johan Dahlin.

Efter tre minuters tilläggstid blåste domare Glenn Nyberg av derbyt som slutade 3-0 till Malmö FF. En stabil laginsats och inte minst en trygg startdebut från försvararen Hugo Andersson som lovar gott framöver.

Uwe Rösler efter matchen:
– I första halvlek visar spelarna upp att de följde matchplanen, med attacker längs sidorna och löpningar in bakom deras fembackslinje. Vi visade effektivitet på fasta situationer och gjorde två mål på det sättet. Det är bra för vi behöver hitta variationer i hur vi gör våra mål.

– Överlag är jag glad över segern och särskilt för Hugos skull. Han är 19 år och fick självförtroende tidigt i matchen efter sitt mål. Han är talangfull och kan få en fin framtid. Han har rätt mentalitet och visade ingen nervositet av att spela inför 14-15 000 på läktaren.

Malmö FF: H. Andersson (2’), Vindheim (26’), Antonsson (35’)

Malmö FF: Strandberg (44’), Brorsson (84’)
Trelleborgs FF: Sarkodie (77’)