MFF:are visade vägen mot Finland ***Uppdaterad med resultat från andra landskampen***

Publicerad 12 augusti 2009

Sveriges P91-landslag tog en 3-2 seger i det första mötet med Finlands dito och våra himmelsblå killar hade stor del i segern. Hemsidan fick en pratstund med MFF:s Pontus Jansson efter segern.

11 augusti 18.30
Harju stadion, Jyväskylä
Finland-Sverige 2-3 (2-2)
0-1 (3) Pontus Jansson, 1-1 (16) Roope Riski, straff, 1-2 (31) Robin Eriksson, 2-2 (45) Riski, 2-3 (84) Jansson, straff.
Sverige: 1 Dejan Garaca – 5 Johan Rundqvist (3 Mikael Dyrestam, 68), 2 Tim Björkström (17 Viktor Lundberg, 85), 6 Erik Figueroa (7 Ludvig Öhman, 73), 4 Per Gulda – 11 Nicklas Bärkroth (8 Muamet Asanovski, 73), 16 Liridon Kalludra, 13 Philip Hellqvist (10 Nahir Besara, 68), 15 Alexander Kacaniklic (18 Kamal Mostafa, 85) – 14 Pontus Jansson, 9 Robin Eriksson.
Ersättare, ej inbytt: 12 David Nilsson (mv).
Svenska varningar: Gulda, Bärkroth, Jansson. Publik: 521.

Redan i den 3:e minuten gav Pontus Jansson (Med ett rykande färskt a-lagskontrakt med MFF nyligen påskrivet) Sverige ledningen när han nickade in ett inlägg från Per Gulda. Efter en stark öppning kvitterade dock Finland efter 15 minuter och Sverige tappade det fina spel man hade inledningsvis. Sverige hann dock både ta ledningen och släppa den en gång till innan domaren blåste för halvtid.

I andra halvlek var spelet jämnt och Sverige varvade ganska bra offensivt spel med en något slarvigare defensiv men resultatet stod sig länge. I slutet av andra halvleken fälldes så Pontus Jansson inne i straffområdet och domaren blåste straff. En straff som Pontus själv tog hand om och ordnade segern till Sverige. Det var dock fler himmelsblå spelare som var med och påverkade utgången av denna matchen.

”Dejan gör en kanonmatch och räddar segern i slutet med några svettiga räddningar när Finland pressar på för en kvittering.” säger Pontus.

Dejan Garaca stod i mål hela matchen och svarade för en stabil insats enligt lagkamraten. Med på plan var även Muamet Asanovski från MFF. ”Mudi” kom in som inhoppare med 20 minuter kvar och hann med att slå några bra inlägg men även hjälpa laget att hålla i ledningen.

Tränaren var inte helt nöjd med inställningen hos vissa av spelarna men det är väl ingen vild gissning att ovan nämnda killar skötte sig bra.

”Vi har mött Finland tidigare och vunnit ganska klart men denna gången bjöd de på oväntat hårt motstånd och det var vi kanske inte riktigt med på.” fortsätter Pontus.

Nu väntar ny match mot Finland på torsdag då de spelare som inte startade igår sannolikt kommer få chansen i startelvan. Vad det innebär för MFF:arna återstår att se.

”Jag har ju varit med rätt många landskamper nu så det är möjligt att tränaren vill se lite andra spelare” avslutar Pontus.

Förhoppningsvis innebär det att Muddi får chansen att visa lite mer av sitt kunnande och hemsidan återkommer med en ny rapport även efter den andra landskampen mot Finland.

13 augusti 18.30
Vaajakoski IP, Jyväskylä
Finland-Sverige 1-0 (0-0)
1-0 (63) Alexander Ring
.
Sverige: 12 David Nilsson – 5 Johan Rundqvist, 7 Ludvig Öhman, 3 Mikael Dyrestam, 4 Per Gulda (6 Erik Figueroa, 46) – 8 Muamet Asanovski, 10 Nahir Besara, 13 Philip Hellqvist (11 Nicklas Bärkroth, 46), 18 Kamal Mostafa (15 Alexander Kacaniklic, 78) – 9 Robin Eriksson (16 Liridon Kalludra, 46), 17 Viktor Lundberg.
Ersättare, ej inbytta: 1 Dejan Garaca – 2 Tim Björkström, 14 Pontus Jansson.

Pontus var själv inne på det när hemsidan pratade med honom efter första landskampen och mycket riktigt vilade både Pontus Jansson och Dejan Garaca hela andra landskampen mot Finland. På plan fanns dock Muamet ”Mudi” Asanovski som spelade 90 minuter på mittfältet. Matchen förlorades dock med 1-0 men det är glädjande att se att Mudi fick mycket speltid.

Nu väntar höstsäsongen och spel i MFF för våra duktiga 91:or. Hemsidan önskar välkomna hem till Malmö efter utflykten till Finland!