Oavgjort efter första mötet mot PAOK

Publicerad 06 augusti 2024 i Herr,Matches,Nyheter

Fin insats på hemmaplan men det räckte inte till seger: ”Jag är i många delar nöjd med vår prestation och vår match”, säger huvudtränare Henrik Rydström.

Malmö FF – PAOK FC 2 – 2
Kval till Champions League, Q3
6 augusti, 19:00
Malmö New Stadium
Publik: 18 658

Nyckelhändelser:

1′ Domare John Beaton från Skottland blåser igång matchen.
1’ Ett inlägg från Hugo Bolin träffar ribban.
2′ Sebastian Nanasi får fritt läge framför mål. Svettig räddning av PAOKs målvakt.
13′ Fint passningsspel i straffområdet, bollen når fram till Isaac Kiese Thelin som tvingar målvakten till ännu en vass räddning.
28′ MÅL! Pontus Jansson nickar in en hörna.
29′ PAOK svarar med ett fint anfall men en fristående spelare skjuter över.
42′ Bortalaget får in en boll i mål men det döms bort för offside…
45′ …men efter en lång VAR-granskning bestämmer sig domaren för att godkänna målet. Kvitterat.
48′ Pontus Jansson skjuter ett hårt skott som träffar klockrent i ribban. Sergio Peña försöker placerar in returen men skottet går utanför.
54′ Bollen studsar fram och tillbaka i MFF:s straffområde och till slut får en PAOK-spelare fritt läge framför mål, men avslutet går över.
62′ Sebastian Nanasi och Gabriel Busanello växelspelar sig fram, den sistnämnde slår ett inlägg som Isaac Kiese Thelin nickar över.
64′ Isaac Kiese Thelin får ett friläge men avslutet går på målvakten.
67′ MÅL! Sebastian Nanasi stöter in en mycket lurig hörna från Anders Christiansen.
75′ Bortalaget kvitterar efter en hörna.
79′ Anders Christiansen får utrymme i straffområdet men hans skott räddas av målvakten till hörna.
98′ Domaren blåser av matchen.

Henrik Rydström om matchen:

– Jag är i många delar nöjd med vår prestation och vår match. Om bortamålsregeln hade funnits kvar hade det varit ett jobbigt resultat men nu gör den ju inte det. Matchen bygger en tro bland mina spelare om att sättet vi spelar på fungerar mot de grekiska mästarna. Jag är nöjd med mängder av saker i prestationen.

– Det är en match över fyra halvlekar, nu spelade vi två av dem och på slutet handlade det om att hitta en balans mellan att gå framåt och inte öppna upp sig. Vi har haft en period där vi inte har varit där vi velat vara. Nu hittade vi en balans mellan när vi skulle gå framåt och inte göra det.

– Vår bild och känsla av matchen är att vi nog borde vunnit den med tanke på hur matchbilden såg ut. Sen kan vi konstatera att vi inte hade kvaliteten när målchanserna dök upp, vi får hoppas att vi har det i returen. Det hade varit ännu jobbigare om vi inte hade skapat de här chanserna. Jag kan inte säga att jag är nöjd med 2-2 men det är inget dåligt resultat att ta med sig. Vi behöver inte jaga ett 3-2-mål. Det lever i allra högsta grad.

Malmö FF: Pontus Jansson (28′), Sebastian Nanasi (67′)
PAOK FC: Taison (42′), Abdul Rahman Baba (75′)

Malmö FF: Hugo Bolin (45′), Erik Botheim (52′), Sebastian Nanasi (87′)
PAOK FC: Abdul Rahman Baba (70′), Joan Sastre (72′), Mady Camara (84′), Magomed Ozdoev (92′)