Örebro SK – Malmö FF 1–2

Publicerad 21 juli 2018 i Matches

Strålande solsken och två ”cooling breaks”. Då knep MFF tre viktiga poäng i Örebro.

Matchens första tjugo minuter fortlöpte utan några större händelser. Det första anmärkningsvärda inträffade i den 24:e minuten när domare Andreas Ekberg blåste av för en tillfällig vattenpaus. Solen gassade över Behrn Arena och med 27 grader i luften krävdes ett så kallat ”cooling break” för att tillgodose vätskebalansen hos spelarna.

Den första halvleken bjöd inte på några större målchanser åt något av lagen. I den 30:e minuten fick Carlos Strandberg en halvchans, när han tryckte till på volley i straffområdet på ett inlägg från Andreas Vindheim. En svår aktion att bemästra till fullo och skottet gick utanför. I den 40:e minuten avlossade Anders Christiansen bössan, men hans pressade skott gick över ribban. Det här var för övrigt danskens första tävlingsmatch i MFF-tröjan sedan 2017.

I den 48:e minuten tog MFF ledningen genom Carlos Strandberg. Sören Rieks slog en högklassig framspelning i djupled till anfallaren som rundade målvakten och placerade in 1-0, hans femte allsvenska mål för säsongen.

I den 69:e minuten utjämnade Örebro SK till 1-1 efter att ha tilldömts en straff på grund av en knuff i straffområdet. Johan Dahlin räddade straffen, men kunde inte stå emot på returen som nickades i mål av Filip Rogic. Men MFF replikerade blixtsnabbt. I den 73:e minuten hittade Arnór Traustason in med ett lågt inlägg till Strandberg som rakade in sitt andra mål för dagen.

Resultatet stod sig matchen ut och MFF knep tre viktiga poäng i hettan i Örebro.

Uwe Rösler efter matchen:

– Det handlade mycket om energi idag, vilket inte är konstigt med tanke på våra många matcher och resor. Ibland måste du vinna matcher fastän du inte presterar på din högstanivå. Så var det idag. Vi visade karaktär och jag är väldigt glad för Carlos. Han var bra både individuellt och med sin laginsats. Han gjorde jobbet och blev belönad med två mål. Det kommer att ge mycket självförtroende.

Örebro SK: Rogic (69’)
Malmö FF: Strandberg (48’, 73’)