Otroligt drama mot Sirius med oväntad matchhjälte

Publicerad 19 juli 2024 i Herr,Matches,Nyheter

Nils Zätterström fullbordade MFF:s vändning på Studenternas IP: ”Jag tycker om desperationen vi spelade med”, säger Henrik Rydström.

NYCKELHÄNDELSER:

1′ Domare Adam Ladebäck blåser igång matchen på Studenternas IP.

2′ En Sirius-spelare kommer fri mot MFF:s mål efter ett onödigt bolltapp i backlinjen, men Ricardo Friedrich räddar snyggt.

3′ Sebastian Nanasi lägger en hörna som är nära att gå direkt in i mål vid första stolpen.

8′ Gabriel Busanello får skottläge efter en lurig frispark. Skottet går precis utanför.

12′ Hugo Bolin driver in bollen i straffområdet efter fint väggspel med Gabriel Busanello. Skottet räddas till hörna av Sirius-målvakten Jakob Tånnander.

21′ Sergio Peña skjter från långt håll. Skottet går precis över ribban.

34′ Hemmalaget tar ledningen efter ett bolltapp i backlinjen.

36′ MFF tråcklar sig in i straffområdet och Sebastian Nanasi får iväg ett farligt avslut.

40′ Dubbla chanser för Sebastian Nanasi och Taha Ali men Sirius-målvakten står i vägen.

41′ Farlig nick efter hörna av Sergio Peña, men än en gång räddar målvakten.

45+1′ Hemmalaget utökar sin ledning efter ett misslyckat utkast av Ricardo Friedrich.

57′ Erik Botheim nickar över efter inlägg från Jens Stryger.

60′ MÅL! Sebastian Nansi slår in en retur.

64′ Taha Ali får in bollen till Sören Rieks som skjuter ett skott som Sirius-målvakten gör en svettig räddning på.

72′ MÅL! Hugo Bolion slår in kvitteringen efter ett mönsteranfall.

78′ Sirius återtar ledningen. Ricardo Friedrich räddar ett skott från Joakim Persson men bollen studsar ut via stolpen till Persson igen som stöter in bollen.

83′ MÅL! Isaac Kiese stöter in kvitteringen med en bredsida i bortre hörnet.

85′ Två Sirius-spelare kommer fria med Ricardo Friedrich men avslutet går i stolpen.

86′ Sebastian Nanasi kommer fri men skjuter på Sirius-målvakten.

87′ MÅL! Nils Zätterström skjuter in bollen efter en målvaktsretur. Vändningen är fullbordad!

97′ Domaren blåser av matchen.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Så som vi ser det vinner vi matchen i halvtid, hur vi hanterade pausen. Jag sa några saker men framförallt kändes det att spelarna accepterade att vi låg under med 2-0. Det är lätt att börja skylla ifrån sig och skämmas och kanske inte vill gå ut och spela andra halvlek, det är så det kan vara som fotbollsspelare eftersom man är människa och känner väldigt mycket. Vi visste att vi var tvungna att gå ut och ta ansvar i andra halvlek för att kunna vända matchen.

– Det kan vara jobbigt att ligga under med två mål men vi visste också att matchen lever efter bara ett mål och jag tyckte att Sirius var försiktiga redan tidigt i andra halvlek och det ger oss lite energi. Men samtidigt fanns det flera situationer där jag drog efter andan för det fanns flera omställningar som hade kunnat bli riktigt farliga om Sirius-spelarna tagit andra beslut. Sen är det är små marginaler, Sirius hade en boll i stolpen vid 3-3 och sen gick vi upp och avgjorde nästan direkt. Men jag tycker att vi samlade ihop tillräckligt för att förtjäna tre poäng.

– Nils är en fantastisk ung spelare som har huvudet med sig. Sen tror jag att vi alla blev förvånade när det var han som stänkte dit målet. Han påstår att vi haft en övning när han gjort likadant men det är tveksamt. Jag är nöjd med väldigt mycket i hans spel. Rent fysiskt är han ett praktexemplar och han använder sig av det. Han kommer bli hur bra som helst.