Övertygande seger mot BK Häcken

Publicerad 22 september 2024 i Herr,Matches,Nyheter,Okategoriserad

Stark 4–0-vinst på Eleda Stadion. ”Det är inte så att vi mosar Häcken men vi är bättre på de avgörande bitarna”, säger Henrik Rydström.

Nyckelhändelser

1′ Domare Kristoffer Karlsson blåser igång matchen på Eleda Stadion.
3′ Oliver Berg snor åt sig bollen och spelar ut till Anders Christiansen som skjuter tätt utanför.
7′ MÅL! Lasse Berg Johnsen spelar fram Anders Christiansen som skjuter från långt håll. Målvakten chanslös.
15′ Isaac Kiese Thelin skjuter på volley vid straffområdeslinjen. Men skottet går rakt på Häckens målvakt som lyckas rädda.
33′ Oliver Berg spelar fram Isaac Kiese Thelin som skjuter i burgaveln.
34′ Sergio Peña bryter bollen högt upp och får skottläge. Men skottet blir löst och räddas tämligen enkelt av Häckens målvakt.
46′ Direkt i inledningen av andra halvlek får Lasse Berg Johnsen ett fint läge i straffområdet efter att Hugo Bolin snott åt sig bollen. Skottet går utanför.
48′ MÅL! Oliver Berg lägger ner bollen till Anders Christiansen i straffområdet. Den sistnämnde fintar ett par gånger innan han drar upp bollen i bortre krysset.
51′ Häckens Ali Youssef får skottläge efter en kontring, men avslutet går över.
58′ Pontus Jansson kommer upp fint på en hörna, men Häckens målvakt räddar nicken.
71′ Häckens Zeidan Inoussa får iväg ett lurigt skott som Johan Dahlin nätt och jämnt räddar.
74′ Efter en hörna får Gabriel Busanello skottläge. Hans tunga skott går precis över.
80′ MÅL! Oliver Berg och Erik Botheim sågar sig genom Häckens försvar. Den sistnämnde slår ett inlägg som Isaac Kiese Thelin nickar stenhårt stolpe in.
83′ MÅL! Erik Botheim kommer fri med målvakten efter en framspelning av Oliver Berg och gör inget misstag.
90 + 3′ Domaren blåser av matchen.

Henrik Rydström efter matchen

– Jättenöjd när vi kan vinna med 4-0 mot Häcken. Men jag tycker det är små marginaler. I halvtid kändes det som att vi hade fel perspektiv, som att det var vi som jagade och vi som var frustrerade. Vi gjorde 1-0 och sen var vi försiktiga och var rädda att tappa något. Vi ändrade den mentaliteten i andra halvlek.

– Skillnaden mellan lagen är att vi klarade av att försvara vårt mål när vi var låga, och förhindra Häcken att komma till farliga avslut. Det är inte så att vi mosar Häcken men vi är bättre på de avgörande bitarna.

– Anders har en briljans i de avgörande momenten. Han går mål i situationer där andra inte gör mål. Men det var underbart att se glöden hos alla spelarna. Vi har gjort många mål även om inte våra anfallare har gjort det. Men det var oerhört skönt att de fick smälla in var sin boll.