P19 vinnare av Ligacupen efter stark vändning

Publicerad 15 maj 2024 i Nyheter,Ungdom

Underläge med 2-0 i paus, men det hindrade inte P19-laget från att till slut höja bucklan under stort jubel. ”Det är ett tjurskalligt gäng det här”, säger tränaren Max Westerberg efter finalsegern mot Brommapojkarna.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Uppåkravallen i Hjärup.

13′ Brommapojkarna tar ledningen. En rensning från backlinjen når ändå fram till ett friläge. BP:s anfallare Kamilcan Sever rundar MFF-målvakten William Nieroth Lundgren och lägger in bollen i öppet mål.

24′ BP får ett nytt friläge och rundar än en gång MFF-målvakten men avslutet hamnar i burgaveln.

28′ MFF:s Daniel Gudjohnsen driver in bollen i straffområdet och kommer förbi ett par BP-försvarare men bollen petas undan precis innan han kommer till avslut.

30′ BP:s Jonatan Oreland viker in från vänster och lägger in bollen i bortre krysset. 2-0 till bortalaget.

43′ Alexander Hughes kommer runt fint på vänsterkanten och slår ett inlägg som Daniel Gudjohnsen är nära att få foten på. Men ännu ingen utdelning för MFF.

45′ Domaren blåser av första halvlek.

48′ MÅL! Efter ett inlägg från högerkanten kan Alexandru Ghita nicka mot mål. BP:s målvakt släpper ganska lättvindigt bollen förbi sig vid stolproten. 1-2 och en perfekt start på andra halvlek.

52′ Nära kvittering två gånger om när MFF-spelare avlossar tunga skott mot BP:s mål.

54′ MÅL! Gentian Lajqi placerar in en frispark i krysset. Otagbart för målvakten. 2-2.

62′ MFF:s Kenan Busuladzic får två gula kort i samma situation och visas ut av domaren.

73′ MÅL! Trots bara 10 man på plan dominerar MFF spelet och till slut ger det resultat när Viggo Jeppsson curlar in bollen från högerkanten av straffområdet. 3-2.

92′ BP:s Muhammed Hamza Korkmaz får rött kort efter bråk vid sidlinjen.

101’ Domaren blåser av matchen. Malmö FF:s P19 är ligacupmästare!

Tränare Max Westerberg om FINALSEGERN

– Det här känns naturligtvis jättekul. Det var en svängig match och jag tror att alla som kom hit och tittade, och det var många, fick valuta för den tiden man investerade.

– Jag vill ge credd till BP i första halvlek, jag tycker de neutraliserade oss ganska väl. Sen var naturligtvis den kraftiga motvinden en faktor. Så vi hade en del problem i första halvlek vilket också visade sig på resultatet. Men killarna kom in i omklädningsrummet i paus och var missnöjda och när de gick ut i andra hade de bra energi. 1-2 kom naturligtvis perfekt. 2-2 också väldigt snabbt. Det var nästan så att vi blev oroliga att det gick för fort för då var det långt kvar att spela. Sen kom utvisningen och då fick vi ändra inställningen lite. Men vi har hamnat i den situationen förr och det går att hitta ett lugn i det. Så jag tycker vi tog hand om bollen väldigt väl under den perioden vilket ledde till segermålet.

– Det är ett tjurskalligt gäng det här och de är ganska coola i många olika situationer. Vi har en grupp som är trygga och som bottnar i vad vi vill göra. Det är inte helt lätt att spela matcher där man har så mycket att vinna och man har bara en chans. Det gör någonting med känslorna innan och under matchen. Men det är en väldigt bra erfarenhet för killarna. Vi bygger på deras erfarenhetsbank bit för bit tills det blir skarpt läge i A-laget och man ska spela ett avgörande playoff-möte i Champions League eller en cupfinal eller liknande. Det är naturligtvis något annat och det är större men om man kokar ner det är det inte helt annorlunda.

VÄGEN TILL Ligacuptiteln

GRUPPSPEL:
Helsingborgs IF – Malmö FF 0–1 (Wille Persson)
Malmö FF – Halmstads BK 4–1 (Alexandru Ghita 2, Alexander Hughes, Gentian Lajqi)
Kalmar FF – Malmö FF 1–5 (Anton Höög 2, Wille Persson 2, Kenan Busuladzic)
Malmö FF – Trelleborgs FF 4–0 (Alexander Hughes, Viggo Jeppsson, Anton Höög, Alexandru Ghita)
Östers IF – Malmö FF 1–3 (Amadeus Sundgren, Viggo Karlsson, självmål)