Rydström: ”Det var en galen och fantastisk match”

Matchrapport efter den otroliga vändningen mot PAOK FC. Henrik Rydström är en mycket nöjd huvudtränare: ”Det mentala avgjorde”

PAOK FC – Malmö FF 3 – 4
Champions League-kval
Toumba Stadium

Nyckelhändelser

1′ Domare Marco Di Bello från Italien blåser igång matchen.
3′ MFF får frispark strax utanför straffområdet. Sergio Peña skjuter ett hårt skott tätt över.
10′ MÅL! Efter ett långt inkast som skarvas vidare mot bortre stolpen nickar Sebastian Nanasi in bollen.
21′ Hemmalaget kvitterar genom Taison som slår en frispark direkt i mål från snäv vinkel.
28′ Hemmalaget skapar press och får till ett farligt avslut inne i straffområdet. Men Johan Dahlin räddar skottet.
34′ Jens Stryger kommer fram fint längs högerkanten, men inlägget är lite för brant och framrusande MFF-spelare når inte bollen.
44′ Hemmalaget ta ledningen efter ett skott från väldigt långt håll. Johan Dahlin är på bollen men den flyger in i krysset.
45′ MÅL! Vi kvitterar direkt. Sebastian Nanasi når först på ett inlägg och målvakten räddar först skottet men fumlar sen in bollen.
45 + 3′ Hemmalaget tar åter ledningen. Andrija Zivkovic vänder bort Sergio Peña och skjuter in bollen i bortre burgaveln.
57′ Efter en hörna från hemmlaget skarvas bollen mot bortre burgaveln. Johan Dahlin lyckas stöta bollen stolpe ut.
59′ PAOK rullar boll bra och en av deras anfaller kommer fri framför Dahlin. Avslutet går tätt utanför.
67′ Hugo Bolin får ett fint läge inne i straffområdet, men PAOK:s målvakt räddar skottet tämligen enkelt.
68′ Lasse Berg Johnsen slår ett inlägg som Erik Botheim inte riktigt når. Nicken går utanför.
90 + 2′ Farligt läge i straffområdet men Pontus Janssons nick går i burgaveln.
90 + 5′ MÅL! I matchens absoluta slutsekunder kvitterar Nils Zetterström efter en rörig situation i straffområdet.
94′ Taha Ali dribblar på vänsterkanten och slår ett fint inlägg som Hugo Bolin skjuter tätt över.
99′ MÅL! Efter en dribblingsräd av Nils Zetterström friställs Anders Christiansen som rundar målvakten och slår in bollen i mål.
105′ Taha Ali kommer fri med målvakten men avslutet räddas.
123′ Domaren blåser av matchen. Vi är i Champions League-play off!

Henrik Rydström efter matchen:

– Det var en galen, fantastiskt match med mycket känslor. Naturligtvis var det grymt för PAOK. Men över två matcher dominerade vi fler perioder än vad de gjorde. Jag tror att vi gjorde dem trötta genom sättet vi attackerade och hur vi hanterade bollen.

– I slutändan var det det mentala som avgjorde. Jag tror att PAOK blev rädda på slutet, de ville bara ha sitt resultat och vi kunde utnyttja det. De tog ett steg bakåt i planen och vi kunde attackera. Jag är väldigt nöjd med hur matchen utvecklades.

– Vi visste att om matchen levde och att det skiljde ett mål, så som det var i halvtid. Då visste vi att ju närmare vi kom slutet skulle de bli trötta och vi kunde byta in Taha Ali som vi vet är en skicklig, snabb spelare som ställer till problem. Vi kände att PAOK hade det lite svårt i defensiven och vi ville utnyttja det.

– Mina spelare blev lite stressade i mitten av andra halvlek. Men jag tycker de hanterade det bra. Vi ställde om lite på slutet och blev lite mer direkta. Vi satte upp Pontus på topp för att ha stora spelare i anfallet och vi ville skapa kaos i deras straffområde. Och vi var nära att lyckas göra mål innan vi kvitterade.

– Det var två bra matcher. Schyssta och intensiva. Vi jublade på planen efteråt men vi sa också till våra motståndare att det var ett grymt sätt att förlora på. Jag är helt säker på att PAOK kommer komma tillbaka och vinna över sin nästa motståndare i Europa.

PAOK FC: Taison (21), Andrija Zivkovic (44′), Andrija Zivkovic (48′)
Malmö FF: Sebastian Nanasi (10′), Sebastian Nanasi (45′), Nils Zetterström (90+5′), Anders Christiansen (99′)

Varningar:

PAOK FC: Joan Sastre (38′), Abdul Rahman Baba (66′), Konstantinos Koulierakis (120′)
Malmö FF: Lasse Berg Johnsen (62′), Isaac Kiese Thelin (90′)