Seger inför nästan 1500 åskådare

Publicerad 08 juni 2024 i Dam,Nyheter

MFF besegrade Örebro SK inför 1451 åskådare på Eleda Stadion under lördagseftermiddagen.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Eleda Stadion.

4′ Paljevic står för matchens första avslut efter fin speluppbyggnad på högerkanten.

5′ MÅL! Paljevic med ett distansskott.

8′ Hoff Persson testar skott som går strax utanför den högra stolpen.

24′ Beatrice Persson med en bredsida på volley men målvakten står bra placerad och fångar upp bollen.

34′ Kander skjuter på ett inspel från Hoff Persson men målvakten räddar till hörna.

44′ Paljevic med hårt skott från straffområdets vänstra kant men målvakten räddar.

45+1′ Örebro SK får en straff och kvitterar precis innan pausen.

46′ Platin med en styrning som går i ribbans undersida och ut.

50′ En ÖSK-försvarare räddar en nick på mållinjen.

55′ MÅL! Sanna Kullberg nickar en frispark till ett välförtjänt ledningsmål för MFF.

68′ MÅL! Beatrice Persson styr en lågt slagen frispark i mål och utökar ledningen.

90+5′ Slutsignal. MFF vinner välförtjänt inför 1451 åskådare på Eleda Stadion.

Jonas Valfridsson efter matchen

– Vi kontrollerar hela matchen. Sen blir det en straffsituation och de förvaltar den. De har också två omställningar de skulle kunna ha utnyttjat bättre. I övrigt tycker jag att vi kontrollerar den här matchen på ett bra sätt och skapar tillräckligt många chanser för att vinna.

– I första halvlek spelar vi bra första 30-35. Det handlar lite om att försöka få in någon spelare till. Hitta lite bättre tajming i boxen. Vi sätter för höga bollar in, där är de kanske lite starkare än oss. Vi kanske behöver slå dem på backen i stället.

– Den här veckan var temat på träningarna offensiva fasta situationer och vi gör två mål på det. Det är jag otroligt nöjd med. Det är så hemskt att senast vi vann en luftduell i offensivt straffområde på en hörna var mot Mallbacken hemma (1 maj). Vi har jobbat hårt med det och varit intensiva med det. Så otroligt mycket cred till dem som lagt det jobbet.

– Det var fantastiskt med så mycket människor här. De hörs verkligen idag. När vi börjar trumma i gång spelet i andra halvlek så ger publiken oss energi. Vi är otroligt glada över de 1400 som kom. Hoppas de kommer nästa gång också.