Seger mot Elfsborg efter skön vändning

Publicerad 28 maj 2024 i Herr,Matches,Nyheter

Trots tidigt underläge tar vi med oss tre poäng från vårens sista hemmamatch.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Avspark på Eleda Stadion.

5′ Anders Christiansen skjuter ett hårt skott från kanten av straffområdet men Elfsborgs målvakt räddar.

9′ Elfsborg tar ledningen efter ett inlägg från högerkanten som skarvas in bakom Johan Dahlin.

13′ Farlig nick av Erik Botheim men målvakten räddar.

19′ Pontus Jansson nickar precis över ribban efter hörna.

22′ Erik Botheim får gult kort efter protester mot en utebliven avblåsning.

26′ Även Sergio Peña får gult kort efter protester mot domaren.

36′ Isaac Kiese Thelin nickar precis utanför efter ett inlägg från Lasse Berg Johnsen.

38′ Pena skjuter ett skott strax utanför straffområdet som touchar en Efsborgsback och gör över.

40′ Hugo Bolin kvitterar!

43′ Lasse Berg Johnsen skjuter ett vackert skott som Elfsborg lika vackert tippar över ribban.

46′ Erik Botheim nickar tätt över efter en fin frispark från Jens Stryger.

49′ Domaren Joakim Östling blåser av första halvlek.

47′ Hugo Bolin får bra läge och försöker curla in bollen i bortre men en Elfsborgsback styr bollen till hörna.

50′ Elfsborgs Rami Kaib får gult kort efter att han gjort ner Jens Stryger.

53′ Kalabalik framför Elfsborgs mål efter en MFF-hörna. Bollen dansar på mållinjen flera gånger.

57′ Isaac Kiese Thelin ger MFF ledningen!!

59′ Elfsborg med en jättechans. Skottet går i stolpen.

66′ MFF skapar flera chanser i samma anfall.

67′ Hugo Bolin skjuter i ribban.

70′ Erik Botheim nära stöta in bollen framför mål men målvakten räddar.

78′ Erik Botheim får en ny chans. Vänder upp utanför straffområdet och skjuter ett skott som går utanför.

91′ Elfsborgspelare fri framför mål. Skjuter över.

95′ Domaren blåser av matchen. Vändningen fullbordad!

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Jag är nöjd med hur vi hanterar matchen när den blir som den blir och vi hamnar i underläge. Elfsborg var ute efter kontringar och vi har gått i den fällan förut. Vi vet vad Elfsborg vill göra och tycker att vi tog den fysiska delen av matchen bra. Man vet vad man får när man möter Elfsborg, det är en fight hela vägen. Vi lyckades undvika den här kaosfotbollen som inte gynnar oss.

– Faktiskt tycker jag att vi har otur idag, med lite marginal gör vi tre eller fyra mål och då hade det varit avgjort tidigt. Nu fick Elfsborg en bra chans i slutskedet och det hade varit oerhört tufft att åka på en kvittering.

– Jag är så besviken på att vi åker på varningar i match efter match trots att vi har ett bollinnehav på 70 procent. Domarna ska skydda spelarna men bestraffar våra killar bara för att de reagerar på uteblivna domslut. Det var en period i första halvlek då vi var nära att fastna i frustration men vi kom ur det bra.