Sent poängtapp mot IFK Värnamo

Publicerad 06 oktober 2024 i Herr,Matches,Nyheter

Kvittering på straff i 89:e minuten: ”Den stora besvikelsen är hur vi uppträdde under första halvlek.”, säger Henrik Rydström.

Nyckelhändelser

1′ Domare Adi Aganovic blåser igång matchen på Eleda Stadion.
13′ Anders Christiansen får läge vid straffområdeslinjen. Hans skott går tätt utanför målvaktens högra stolpe.
16′ Otto Rosengren spelar fram till Hugo Bolin som kommer löpande in i straffområdet. Hans avslut klistras av Värnamos målvakt Viktor Andersson.
30′ Värnamo får iväg sitt första skott mot mål. Ricardo Friedrich plockar ner bollen utan några större problem.
36′ Erik Botheim dribblar sig fram till ett friläge i straffområdet, men saknar balans när han får iväg avslutet.
38′ Vackert kortpassningsspel utanför Värnamos straffområde slutar med att Lasse Berg Johnsen får iväg ett skott som Värnamos målvakt har svårt att hålla.
53′ Värnamo kontrar vasst, skottet från Frank Junior Agyei stryker utanför Ricardo Friedrich vänstra stolpe.
55′ MÅL! Hugo Bolin vänder in för vänsterkanten och avlossar ett skott som en skymd Värnamo-målvakt inte kan stoppa.
62′ Isaac Kiese Thelin skarvar ner bollen till Sergio Peña som drar på för kung och fosterland. Målvakten räddar med stora besvär.
71′ Lasse Berg Johnsen görs först ner utanför straffområdet men får ingen frispark, sen snor han ändå åt sig bollen och får iväg ett farligt avslut.
89′ Värnamo kvitterar på straff genom Ajdin Zeljkovic.
90+4′ Domaren blåser av matchen.

Henrik Rydström efter matchen:

– Vi är besvikna på det sena tappet såklart. Under min tid har vi inte tappat många ledningar. Men den stora besvikelsen är hur vi uppträdde under första halvlek. Det är svårt att mäta hur trötta spelarna är efter resan till Baku. Det är inte enkelt att spela sen torsdag, bara sova några timmar och sen resa hem. Det är som det är men det finns en utmaning i att ställa om och kliva in igen. Men jag hade hoppats att vi skulle kunna spela mer glädjefullt och inte ha handbromsen i. Det var väldigt tyst i omklädningsrummet under pausen och jag fick ställa frågan vem som verkligen vill spela i andra.

– Det finns ju såklart en psykologisk förklaring hur vi människor funkar efter en framgång. Man kan ha lite svårare att ladda om. Igår kändes det som att det var ett hungrigt gäng, men det såg vi inte sen. Känslan var inte där på uppvärmningen, känslan var inte där under första halvlek. Sen fick vi lite fart på det. Efter vårt mål tyckte jag vi tog över och hade flera chanser och borde ha gjort 2-0. Sen försvarar vi oss monstruöst dåligt innan Värnamo får sin hörna som de sedan får en solklar straff på. Det är ingen skuld på individen, det ligger på oss tränare hur vi instruerar. Det blev lite kalabalik på de fasta situationerna och det måste vi hantera.

Malmö FF: Hugo Bolin (55′)
IFK Värnamo: Ajdin Zeljkovic (89)

Malmö FF: Sören Rieks (34′), Sergio Peña (80), Zakaria Loukili (87′)