Shamrock Rovers – Malmö FF: Liverapportering

Publicerad 17 juni 2012

Redaktör Martin Östling liverapporterar från Tallaght Stadium i Dublin. (Bilden är tagen ifrån en tidigare träning)

16.52 (lokal tid)

Malmö FF vinner matchen med 2-1.
Sett över hela matchen så var man det bättre laget även om man inte gör en kanonmatch.
För att ha varit en träningsmatch så small det på otroligt mycket. Dardan Rexhepi blev utbåren på bår efter en duell i slutet av första halvleken men det ska inte vara någon fara.
Malmös mål gjordes av D.Larsson och E.Friberg.

16.41 (lokal tid)

1-2. Friberg skruvar in en frispark. Det är Simon Thern (matchens lirare enligt mig än så länge) som blir nersparkad utanför straffområdet som ger Friberg sin chans.
Riktigt snyggt!

16.29 (lokal tid)

Ricardinho ut – Stenström in.

Malmö har tappat mycket av sin höga press vilket gjort att Shamrock har lyckats flytta upp sitt spel. Malmö är fortfarande det bättre laget men har inte samma övertag som för tio minuter sedan.

Daniel Andersson är även påväg in

16.14 (lokal tid)

MFF har spelat upp sig och äger början på den andra halvleken. Man har en betydligt högre press så att man vinner boll högre upp i banan. Både D.Larsson och Alex springer kupiöst mycket mellan deras backar vilket gör att det skapas rörelse i deras backlinje. Friberg har gjort det bra sen han kom in. Spelar enkelt och styr spelet tillsammans med Ivo.

Nu skickade Friberg upp en hand i ansiktet på en Shamrock spelare. Något som publiken inte uppskattade. Friberg tilldelades även ett gult kort.

16.05 (lokal tid)

MFF börjar andra halvlek med att göra fyra byten:

Noring, Halsti, Nazari och Friberg in.

Dahlin, Helander, Durmaz och Wilton ut.

Det hinner bara gå 2 minuter innan D.Larsson blir fälld i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten.

D.Larsson väljer att själv ta den – Ribba!

15.49 (lokal tid)
Dardan blir liggande efter en hård duell och man blir tvungen att bära ut honom på bår. In kommer Alex Nilsson. Första halvleken slutar med Ivo går hårt in mot spelaren som tacklade Dardan och blir för det straffad med ett gult kort.
Första halvleken har varit ett ständigt ställningskrig på mittfältet. Bollen har sällan kommit längre än till lagens straffområde där det försvarande laget smällt på hårt och vunnit tillbaka bollen. Man kan se att Malmö har snabbare fötter och sitter på mer talang än Shamrock. Det gäller bara att spela sig förbi Shamrocks hårda press.
Staffan Tapper kom precis upp och hälsade på pressläktaren och gav sin syn på första halvleken:

– Vi spelar inte som vi ska. Vi spelar gnälligt och faller in i deras hårda spel.

15.40 (lokal tid)

Det smälls på rätt ordentligen för att vara en träningsmatch. Ingen av lagen har haft några speciella målchanser de senaste minuterna utan bollen tycks hela tiden stanna på mittfältet där de båda lagen försöker stånga sig fram.
Daniel Larsson har haft de bästa möjligheterna (utöver målet) med några skott utanför straffområdet.
Rikard Norling verkar inte vara nöjd med det tilltrassalade spelet på små ytor utan han står längs ut i sitt område och skriker på sina spelare
– Kom ut därifrån!

15.31 (lokal tid)

Shamrock har börjat ta över mer och mer. De spelar betydligt hårdare och agressivare. Malmö har försökt med några smarta instick men har hela tiden fastnat i Shamrocks backlinje.
Vinzents hade en mindre brottningsmatch med en av deras anfallare som svarade med en ful eftersläng. Dock utan kort.

15.14 (lokal tid)

Malmö är än så länge det bättre laget. Betydligt rörligare och försöker hålla bollen inom laget.
Shamrock pressar högt och framförallt hårt. Laget envisas dock med att hela tiden köra långbollar. Även om de har ett bättre tillfälle att spela upp bollen via mittfältet så slår de långt.

15.06 (lokaltid)

0-1 genom D.Larsson.
Shamrock dominerade första minuterna men Larsson lyckas driva upp bollen och tar ett skott utanför straffområdet som går in.

1-1
Försvarsmiss av Jasmin som går bort sig och Shamrockanfallaren får komma ensam mot Dahlin och chippat retfull bollen in i mål

14.53 (lokaltid)

Spelarna har precis lämnat planen och uppvärmningen och har gått in under läktaren.
Det råder en väldigt familjär känsla inne på arenan. Mycket grönt och vitt. Har även sett tre klädda i MFF-kläder.

Speakern var lite nervös över hur han skulle uttala Rexhepi men jag får säga att han klarade av det finfint.

Shamrock har en person på plats uppe på pressläktaren med kamera som ska försöka livestreama matchen. Om de får igång det så kan ni se allt på www.SRFC.tv

14. 26 (lokaltid)

Då får vi hälsa er välkomna till Tallaght Stadium och matchen mellan Shamrock Rovers och Malmö FF.

De båda lagen är nu inne och värmer upp. Vi har molnigt och cirka 15 grader varmt – Brittisk sommar!
Arenan har endast två läktare som går längst planens båda långsidor. På den ena kortsidan så kan man se lite av staden och på andra sidan så ser man berg med gröna slätter.

Malmö FF kommer att ställa upp med följande lag:

Dahlin

Vinzents – Helander – Sudic – Ricardinho

Thern – Figueiredo – Pekalski – Durmaz

Larsson – Rexhepi

Borta från truppen är Ranégie och Kroon som båda har småkänningar men inget allvarligt.

Det verkar som insläpet nyss öppnat för nu väller det in folk. Shamrock hoppas på en publiksiffra runt 1000-1500 personer. Shamrocks har även avsatt 5-20 platser för MFF-supportrar. Än så länge har jag sett en MFF:are på läktaren men vet med säkert att det kommer komma minst tre till.

I sann Max Wiman-anda så ska jag försöka besvara era frågor kring matchen. Lättast är via twitter @martinostling annars så martin.ostling@mff.se men den kommer jag inte kolla av lika frekvent.