Sjunde raka när Jitex besegrades

Publicerad 19 juni 2024 i Dam,Matches,Nyheter

Segertåget i Elitettan fortsätter för damlaget, stabil seger på Malmö Stadions gräsmatta. ”Vi har börjat hitta ett anfallsspel”, säger tränare Jonas Valfridsson.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Avsparken lagd på Malmö Stadion.

10′ Mafalda Barbóz bryter in från högerkanten och skjuter ett skott som går tätt utanför bortre krysset.

12′ En Jitex-spelare får fritt skottläge utanför straffområdet men skjuter tätt utanför.

14′ Dubbelchans för MFF. Jitex målvakt gör en jätteräddning på Anna Plantins skott sedan är Ema Paljevic nära att peta in returen men en försvarare hinner mellan.

18′ Ema Paljevic får ett läge framför mål efter ett fint inspel av Anna Plantin. Men skottet går över.

25′ MÅL! Ema Paljevic överlistar Jitex målvakt med ett snyggt långskott.

35′ Matilda Kristell skjuter på volley i straffområdet men Jitex målvakt räddar snyggt.

50′ MÅL! Sanna Kullberg dyker upp vid bortre stolpen och nickar in en hörna från Matilda Kristell.

58′ Flera hörnor i rad för Jitex, men Kathrine Larsen lyckas freda sitt mål.

64′ Mafalda Barbóz får fritt läge framför mål men får inte till skottet. Returen räddas fint av Jitex målvakt.

71′ Frispark strax utanför straffområdet som Ema Paljevic slår snyggt, men precis utanför målvaktens högra stolpe.

75′ Anna Plantin kommer fri och rundar målvakten men kommer ur läge. Passningen snett inåt bakåt hamnar hos en motståndare.

80′ Jitex slår ett inlägg som skarvnickas i mål. Det är reducerat.

85′ MÅL! Anna Plantin sliter sig till ett friläge och slår bollen förbi målvakten.

93′ Domaren blåser av matchen och sjunde raka segern är ett faktum!

JONAS VALFRIDSSON EFTER MATCHEN:

– Vi har byggt upp en fysik som gör att vi hanterar matcher på ett bra sätt. Vi kontrollerar matcher med boll, vi gör det jättebra i dag under jättelånga stunder. Vi har börjat hitta ett anfallsspel, vi har hittat relationer offensivt som gör att vi skapar målchanser och kan vinna matcher.

– Jag är jättenöjd med tjejerna i dag, Vi har helt annat kontroll på det hela i dag. Sedan har vi också ett jättebra tålamod genom hela matchen. Det är inte lätt att möta ett lag som ligger så lågt och så kompakt. De ligger med åtta spelare defensivt och vill bara ställa om och hota på det sättet. Jag är jättenöjd med hur vi kan kontrollera det och vinna matchen på ett stabilt sätt.

– Vi har jobbat mycket och intensivt i veckorna eftersom vi fortfarande inte känner att vi är riktigt där vi vill vara, men vi börjar närmar oss och vi känner att vi har väldigt väldigt robust grund nu som vi kan stå på.