Skön seger efter Ponnes sena avgörande

Publicerad 16 maj 2024 i Herr,Matches,Nyheter

Pontus Jansson frälste hemmapubliken med ett sent hörnmål. Ricardo Friedrich höll nollan i sin hemmadebut. ”En tuff match”, säger Henrik Rydström.

Nyckelhändelser

1′ Domaren blåser igång matchen.

15′ Nära MFF-mål efter hörna. Sergio Peña nickskarvar bollen vid första stolpen, vid den andra stolpen dyker Hugo Bolin upp och nickar precis utanför.

24′ Efter en fast situation får Sergio Peña skottläge men Gais-målvakten Krasniqi gör en fin räddning.

27’ Martin Olsson fångar upp en boll utanför straffområdet och skjuter ett skott som går tätt över ribban.

39′ Jens Stryger får läge mitt i straffområdet men nickar utanför.

44′ Kiese Thelin kommer högst på en hörna men målvakten tippar bollen i ribban och ut.

46′ Domaren Oscar Johnson blåser av första halvlek.

48′ Hugo Bolin viker in från kanten in i straffområdet och skjuter ett skott som målvakten räddar.

49′ Lasse Björn Johnsen skjuter ett vobblande skott som Gais målvakt lyckas boxa undan.

64′ Sergio Peña får ett gult kort.

79′ Gabriel Busanello skjuter från snäv vinkel men bollen hamnar i burgaveln.

82′ Isaac Kiese Thelin nickar från nära håll men Gais målvakt reflexräddar. På returen skjuter Taha Ali utanför.

84′ MÅL! Pontus Jansson nickar in en hörna. 1-0 till Malmö FF.

91′ Jens Stryger får ett gult kort. Därmed är han avstängd nästa match.

95′ Gais pressar i slutminuterna men får inte in bollen.

96′ Domaren blåser av matchen. Seger!

Henrik Rydström om matchen

– Tuff match. Vi hade matchen där vi ville efter första halvlek, men Gais försvarade sin box väldigt bra. Vi började andra halvlek väldigt bra, men det gjorde också att vi tappade fart. Ett tag kändes det som att vi ville skapa målchanser i varje anfall och det gör man inte mot ett hårt kämpande Gais. Men det renderade i att vi släppte till omställningar vi inte vill ha mot oss. Det blev en matchbild som jag inte alls var nöjd med.

– Det är klart att det är rättvist när vi tar ledningen men utan att vi är fantastiska. Sen är jag missnöjd med hur vi agerade på slutet. Vi borde dödat matchen på ett mer sofistikerat sätt, men det får vi lära oss av. Jag gillar att vi vill attackera på slutet och göra 2-0 men vi hade kunnat göra det mer finess.

– Det är hängivet jobb som ligger bakom alla mål på hörnor. Martin Falk kom under sommaren med sin expertis och så kom Ponne med sin hängivenhet och erfarenhet från Brentford. Vi har också bättre servrar.