Stabil seger mot Klaksvik – halva jobbet gjort

Henrik Rydström efter första mötet: ”Jag har tilltro till våra spelare och vårt spel”

23 juli, 19:00
Eleda Stadion
Publik: 18 432

Nyckelhändelser:

1′ Domare Lukas Fähndrich från Schweiz blåser igång matchen.
18′ Sebastian Nanasi driver in från högerkanten och dribblar av ett par motståndare. Hans inspel blockas till hörna.
21′ MÅL! Efter ett fint kombinationsspel får Lasse Berg Johnsen bollen utanför straffområdet och drar iväg ett skott som är otagbart för Klaksvik-målvakten.
26′ Isaac Kiese Thelin kommer fri framför mål, efter ett fint inspel av Erik Botheim, men får felträff och bollen går utanför stolpen.
28′ MFF spelar sig systematiskt igenom Klaksviks försvar som till slut lyckas rensa, då går bollen till Sergio Peña som skjuter ett skott som slickar stolpen.
32′ Erik Botheim kommer först på en hörna men nicken går precis över ribban.
36′ Sebastian Nanasi och Erik Botheim kombinationsspelar sig genom Klaksviks försvar. Botheims avslut går precis utanför.
37′ MÅL! Fint anfall som slutar med att Isaac Kiese Thelin försöker klacka in bollen. Målvakten räddar men på returen håller sig Hugo Bolin framme och stöter in bollen.
43′ MÅL! Lasse Berg Johnsen får bollen utanför straffområdet, tråcklar sig fram och får iväg ett lurigt skott som målvakten är chanslös på.
49′ Gabriel Busanello slår ett flackt inlägg som Isaac Kiese Thelin nickar tätt utanför.
55′ Lurig hörna slås direkt till Lasse Berg Johnsen som skjuter ett stenhårt skott som Klaksviks målvakt har stora problem med att hålla på rätt sida mållinjen.
58′ Gabriel Busanello väggspelar sig fram till ett friläge i straffområdetr. Ytterligare en fin räddning av Klaksviks målvakt.
60′ Pontus Jansson drar iväg ett skott från nära håll men målvakten räddar.
68′ Sebastian Nanasi trollar i straffområdet och får fram bollen till Hugo Bolin. På något obegripligt sätt lyckas Klaksviks målvakt rädda.
72′ Klaksvik reducerar efter att bollen studsat fel flera gånger i MFF:s försvar.
76′ Taha Ali viker in i banan och får iväg ett fint skott som räddas till hörna.
81′ Taha Ali och Isaac Kiese Thelin skapar flipperspel i Klaksviks straffområde. Till slut får målvakten undan bollen till hörna.
85′ MÅL! Sören Rieks slår in bollen efter en hörna.
89′ Elison Makolli bryter bollen utanför straffområdet och får iväg ett tungt skott som Klaksviks målvakt har stora problem med.
90+3′ Domaren blåser av matchen. Halva jobbet gjort!

Henrik Rydström om matchen:

– Jag har sagt några gånger att det ser enkelt ut när vi vinner med stora siffror men det är ju aldrig det. Men det blev en match som var stabil. Vi kunde kontrollera det som är deras styrkor, närkamperna och deras inläggsspel. Samtidigt kunde vi få fram våra styrkor och vi borde, framförallt i början av andra halvlek, gjort några mål till. Jag är nöjd med hur vi hanterade den snöpliga reduceringen. Det hade kunnat tippa över till en negativ ton, men vi samlade ihop oss och lyckades göra ett fjärde mål.

– Om vi tittar på vad Klaksvik gjorde förra året i Europa så vet vi vad de kan och vi har respekt. Men i returen måste de kliva fram och anfalla mer och då kan vi hota på ett annat sätt. Men det är ett jobb som måste göras, det är vi medvetna om och det ska vi göra. Om vi hade vunnit med 8-0 hade jag sagt att det ska mycket till. Men samtidigt så har jag tilltro till våra spelare och vårt spel.

Malmö FF: Lasse Berg Johnsen (21′), Hugo Bolin (37′), Lasse Berg Johnsen (43′), Sören Rieks (85′)
KI Klaksvik: Arni Fredriksberg (72′)

Malmö FF:
KI Klaksvik: Deni Pavlovic (57′) Joannes Danielsen (70′), Albert Ejupi (75′), Cedric Yambere (87′)

Jens Stryger (Elison Makolli (62′), Pontus Jansson, Nils Zätterström, Gabriel Busanello
Hugo Bolin, Lasse Berg Johnsen, Sergio Peña, Sebastian Nanasi (Taha Ali 72′)
Erik Botheim (Sören Rieks 72′), Isaac Kiese Thelin

Avbytare: Ricardo Friedrich, Elison Makolli, Martin Olsson, Sören Rieks, Otto Rosengren, Zakaria Loukili, Adrian Skogmar, Kenan Busuladzic, Taha Ali, Oliver Berg, Sebastian Jörgensen