Storseger borta mot Lidköpings FK

Publicerad 24 maj 2024 i Dam,Nyheter

MFF tog en ny tung bortaseger i Elitettan när Lidköpings FK besegrades med klara 5–0.

Nyckelhändelser

1′ Hemmalaget med avsparken på Framnäs i Lidköping.

8′ Kristell med en fin djupledsboll till Paljevic som sånär får en fot på bollen men hemmalagets målvakt hinner mellan.

13′ Anna Plantin testar avslut från distans men bollen går utanför.

30′ MÅL! Mafalda Barbóz dyker upp i straffområdet och trycker in matchens första mål från nära håll efter ett långt MFF-anfall.

37′ MÅL! Anna Plantin tar sig runt fint på vänsterkanten och med ett inlägg längs marken hittar hon fötterna på Nathalie Hoff Persson som utökar till 2–0.

45′ MÅL! Sanna Kullberg nickar in 3–0 på en frispark med bara sekunder kvar av den första halvleken.

53′ Plantin får iväg ett avslut i bra läge men bollen går utanför.

59′ Nytt bra läge för Plantin men målvakten står precis i skottlinjen.

61′ Hemmalaget tilldöms en straff men bollen går i ribban och returen utanför efter att Kathrine Larsen kommit upp snabbt och täckt.

64′ MÅL! Anna Plantin har haft flera bra lägen och nu sätter hon dit den efter att ha vunnit boll i motståndarnas straffområde.

68′ MÅL! Bollen studsar olyckligt för hemmalaget vid en hemåtpass och rullar in i mål.

JONAS VALFRIDSSON EFTER MATCHEN

– Med den här prestationen så visar vi verkligen vad vi vill. I anfallsspelet vill vi vara kollektivt delaktiga och fyra olika målskyttar i en 5–0-seger är ett tydligt kvitto på det.

– En ny nolla bakåt är också något vi värdesätter högt. Just idag har Kathrine [Larsen] inte mycket att göra men hon sprider en trygghet och skapar ett lugn i hur hon förebygger auktioner.

– Det syns att defensiven har börjat sätta sig så nu kan vi även börja köra på offensivt. Vi börjar få en helhet i vårt spel och idag sitter det på helt rätt sätt.