Storseger hemma mot Djurgårdens IF

Publicerad 01 september 2024 i Herr,Nyheter

Det blev en enkel seger hemma mot Djurgårdens IF. En stark första halvlek med tre gjorda mål lade grunden för tre nya poäng.

Nyckelhändelser

1′ Domaren blåser i gång matchen.
9′ MÅL! Anders Christiansen sätter upp Hugo Bolin som placerar bollen i krysset och gör sitt sjunde mål för säsongen
20′ MÅL! Christiansen utökar till 2–0 när han drar till från utkanten av straffområdet.
22′ MÅL! Hugo Bolin driver in på boll från vänster och avslutet styrs in i eget mål av Jacob Une Larsson.
46′ Vi gör vårt första byte. Anders Christiansen kliver av och Oliver Berg kommer in till den andra halvleken.
64′ Erik Botheim kliver av och Nils Zätterström kommer in på planen.
75′ Vi gör ett dubbelbyte. Ut går Sergio Peña och Hugo Bolin. In kommer Otto Rosengren och Taha Ali.
80′ MÅL! Isaac Kiese Thelin petar in bollen och gör sitt 13 mål för säsongen.
87′ Vi gör vårt sista byte när Martin Olsson ersätter Colin Rösler.
95′ Domaren blåser av matchen och vi vinner med 4–0.

Henrik Rydström efter matchen:

– Vi har känt ett tag att vi skapar lägen men inte gör mål på det vi borde. Vi vet att över tid brukar det jämna ut sig och i dag var det en sådan match. Det är jäkligt hög kvalitet i målen vi gör.

– Målen är också en följd av att vi tittat på hur Djurgården försvarar och vi ville hitta ytan som Hugo och AC gör mål i från, även om det också är väldigt hög kvalitet i avsluten.

– Det jag är otroligt nöjd med i dag är att de egentligen inte får några rena avslut alls. Vi försvarar oss på ett bra sätt och det gör att när Djurgården försöker gå för det i andra halvek kan vi kontrollera matchen på ett bra sätt. Jag är fantastiskt nöjd med hur vi genomför den här matchen, inte bara individuellt utan även kollektivt och taktiskt.

Malmö FF: Hugo Bolin (9′), Anders Christiansen (20′), självmål (22′), Isaac Kiese Thelin (80′)