Storseger i genrepet mot HJK

Publicerad 25 mars 2016 i Nyheter

Malmö FF besegrade finska HJK med 4-0 i genrepet inför den allsvenska premiären nästa vecka.

MFF skapade matchens första farlighet efter bara tre minuter när Molins blev fri med målvakten. Avslutet gick tyvärr utanför men det dröjde inte länge innan Malmö FF:s tunga dominans omsattes till ett mål. I minut 14 slog Anders Christiansen in sitt första mål på Swedbank Stadion framspelad av Markus Rosenberg. Inte långt senare slog anfallaren till själv när han drog iväg ett långskott som målvakten tappade in billigt.

Snyggare var 3-0 målet som Rosenberg prickade in, fint framspelad via inlägg från Molins. Innan den första halvleken tog slut hann HJK:s Obed Malolo dra på sig sitt andra gula kort vilket cementerade den förkrossande dominansen från MFF.

Tio minuter in i andra halvlek låg Molins bakom ännu ett mål när han spelade fram Carvalho som styrde in bollen till 4-0. Det blev det första och sista målet i en i övrigt något avslagen andra halvlek. Uppiggande var däremot att se fina inhopp från flera debutanter. Anton Kralj, Isak Redzic, Victor Kristiansson och Dennis Hadzikadunic gjorde alla sina första A-lagsmatcher. När domaren blåste av matchen hade MFF fem ungdomsspelare på planen.

Allan Kuhn efter matchen:

”Jag är mycket nöjd och glad med att vårt spelsätt funkar, även om vi inte spelar med fullt A-lag. Vi tar kloka beslut, får mål tack vare hög press och tar bra djupledslöpningar. Jag är inte nöjd med att motståndarna fick en man utvisad. Jag ville att vi skulle kunna spela elva mot elva hela matchen. Men man får vara glad för segern.”