Strafförlust i kvartsfinalen mot DIF

Publicerad 12 mars 2023 i Herr,Nyheter

Straffar fick avgöra kvartsfinalen på Tele2 Arena mot Djurgården. Där drog hemmalaget det längsta strået och MFF är ute ur Svenska cupen.

Nyckelhändelser

1′ Anders Christiansen sparkar igång kvartsfinalen mot Djurgården i Stockholm.

7′ Matchens första riktiga målchans kommer när Taha Ali hittar fötterna på Isaac Kiese Thelin som försöker placera in bollen men Djurgårdens målvakt parerar.

7′ Anders Christiansen får en härlig volleyträff på ett inlägg men lyckas inte hålla nere avslutet.

10′ MÅL! Vi kommer runt på högerkanten och fyller på med mycket folk i offensivt straffområde. Kiese Thelin är där med en klackskarv som tvingar fram en jätteräddning av DIF:målvakten men på returen möter Anders Christiansen och trycker in 0–1 från nära håll.

26′ Anders Christiansen tar sig in i straffområdet, blir neddragen och får med sig en straff. En straff som han själv tar hand om och skjuter över.

40′ Taha Ali gör ett par snabba överstegare på vänsterkanten och kommer runt både en och två hemmaförsvarare. Inspelet når Sergio Peña som drar till på volley utanför straffområdet. Avslutet går över.

69′ Djurgården rinner igenom och får ett friläge. Johan Dahlin är kall mellan stolparna och väntar ut sin motståndare och räddar.

85′ Djurgården kvitterar genom Elias Andersson på ett långt inlägg som sveper över hela försvarslinjen.

90’+3 Djurgården sätter press och skapar ett nytt friläge. Johan Dahlin med en makalös enhandsräddning.

90’+7 Matchen är slut och det krävs förlängning, 2×15 minuter, för att skilja lagen åt.

95′ Isaac Kiese Thelin når högst på en offensiv högerhörna men får ingen riktig träff. Ändå blir det farligt och nära himmelsblå ledning i förlängning.

115′ MÅL! Martin Olsson lyfter in ett inlägg från vänster. Joseph Ceesay går mot boll, tar ner och håller undan sin försvarare och serverar Anders Christiansen som placerar in 1–2 med fem minuter kvar av förlängningen.

120′ Djurgården kvitterar på nytt med ett distansskott i matchens sista sekunder.

120′ Lika på två efter förlängning och matchen går till straffar.

Djurgården sätter samtliga fem straffar och vinner med 7–6.

Henrik Rydström efter matchen

– Vi får en jättefin start på matchen tycker jag, har mycket boll, spelar oss ur situationer och dikterar egentligen hela första halvlek. Vi får ett jätteläge att gå upp till 2–0 och nästan stänga matchen från straffpunkten men lyckas inte förvalta det läget. I den andra halvleken är det lite tvärt om. Djurgården får energi och vi är helt enkelt inte med och tillräckligt bra.

– Jag tycker nästan man kan se tendenser i den andra halvleken från hur hösten såg ut. Och om det är något som är bra med det så är det väl att det kommer nu så att vi kan adressera det och åtgärda det redan nu. Det är lätt att sitta här och analysera och vara efterklok men i slutändan är det så enkelt som att det inte är tillräckligt bra.

–Vi väljer att byta in Ismael i mål inför straffarna för han har väldigt fina minnen från det härifrån. Johan gjorde ett par fantastiska räddningar i den andra halvleken så med facit i hand så var det kanske ett felbeslut av mig.