Thern målskytt i debuten

Publicerad 23 januari 2012

Sverige slog Qatar enkelt med 5-0. Glädjande ur MFF-vinkel var att fem av sex spelare fick speltid och två gjorde mål.

Första halvlek slutade 0-0 men Sverige dominerade kraftigt och Jiloan Hamad var mest framträdande av svenskarna.
Inför andra byttes Johan Dahlin och Jiloan Hamad ut men det var en annan MFF-are, nämligen Jimmy Durmaz, som visade vägen genom att läckert göra 1-0.

Sverige dominerade även andra halvlek men nu ramlade även målen in. I 63 minuten kom både Erik Friberg och Simon Thern in och visade vilken tillgång de kommer att bli för Malmö FF. Simon, som nu fick debutera i A-landslaget vid tidigare ålder än pappa Jonas, tackade för förtroendet och gjorde 4-0 i den 84 minuten. Matchen slutade 5-0 till Sverige.