Tionde raka segern

Publicerad 05 oktober 2024 i Dam,Nyheter

Lovisa Gustafsson stod för sitt sjunde mål för säsongen när Malmö FF tog tionde raka segern i Elitettan borta mot Eskilstuna United.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Tunavallen.

15′ En fint slagen hörna leder fram till ett kanonläge för Sanna Kullberg vars nick tar i burgaveln.

23′ Första MFF-skottet på mål från Hoff Persson som tvingar Eskilstuna-målvakten till en enhandsräddning.

37′ Det är ett MFF som börjar skapa allt mer framåt. Ema Paljevic är nära att ge oss ledningen med ett skott från nära håll som går precis utanför det vänstra krysset.

57′ Eskilstuna får sitt bästa läge i matchen när Elisabeth Tillenius tvingar Kathrine Larsen till en fin benparad.

62′ MFF bygger allt mer momentum och Ema Paljevic bryter sig fram i straffområdet men skottet räddas av Eskilstuna-målvakten.

66′ MÅL! Ett inlägg från Beatrice Persson hittar fram till Lovisa Gustafsson som på volley ger MFF ledningen.

85 ’ Ema Paljevic kommer till ett fint läge i straffområdet men nicken räddas av Eskilstuna-målvakten.

87′ Det är MFF som fortsätter att styra och Beatrice Persson kommer till ett bra läge på vänsterkanten men kan inte riktigt få till avslutet.

95′ Domaren blåser av matchen.

Jonas Valfridsson efter matchen

— Det kändes lite som en träning, när man spelar tio mot tio, med ett lag som bara får försvara från sin egen planhalva och sekelkant för det var där deras forward var. Så fort de skickar iväg bollen så tar vi hand om den igen. Det var bara nöta, nöta, nöta, men vi är inte tillräckligt hotande i första halvlek. Jag tycker inte riktigt vi isolerar ut en mot två situationer lika tydligt som vi har gjort tidigare. Korrigera lite i halvtid få en tydlighet i det och jag tycker vi börjar komma till mycket fler målchanser och de får de jobbigare att täcka sina hål. Vi gör 1-0 på det, sen behöver inte vi chansa på någonting. Jag skulle uppskatta att vi har 75-80% bollinnehav under matchen och jag tror vi har 80% i första halvlek. Så vi drainerar ju dem med vårt bollinnehav men jag tycker vi ska skjuta bättre.

— Jag sa till henne [Lovisa Gustafsson] när hon kom hit, att bara du är i boxen så kommer bollarna komma till dig. Det gör dem och sen har hon en förmåga att göra mål på de mest annorlunda sätten. Hon sätter tofsen i håret samtidigt som hon gör mål. Nu är det ytterligare ett konststycke i hennes fall så hon kan nog skapa några tavlor efter den här säsongen.

— Jag har sagt hela tiden att vi har fokus på vårt och jag kan inte påverka vad Sundsvall och Umeå gör. Nu vinner Umeå den matchen och det bör de göra med sina kvaliteter, och vi vinner vår match, vilket gör att vi kan kontrollera det nästa vecka. Vi behöver vinna en match till av våra fyra sista för att avancera till Allsvenskan. Samtidigt så vill jag att vi löser det redan på lördag mot Örebro. Va nöjda med det första delmålet i det och sen fortsätta jaga Alingsås som leder serien.