Tolfte raka segern i Elitettan

Publicerad 19 oktober 2024 i Dam,Nyheter

Ett tidigt ledningsmål av Ema Paljevic låg bakom dagens seger. Men IK Uppsala Fotboll närmade sig i andra halvlek med två reduceringsmål.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Malmö Stadion.
1′ Direkt vid avspark kommer Ema Paljevic fri och får matchens första chans men Uppsala-målvakten räddar.
8′ MÅL! Ett fint öppningsmål från Ema Paljevic efter att hon blivit framspelad av Lovisa Gustafsson.
13′ Gult kort, Beatrice Persson.
45+1′ En stabil första halvlek från Malmö FF avslutas med att Uppsala får sitt bästa läge i matchen när man träffar stolpen.
48′ MÅL! Lovisa Gustafsson tar vara på returen på bästa sätt efter att Beatrice Persson’s skott räddats av målvakten.
51′ MÅL! Sofia Wännerdahl levererar en fin frispark som Mia Persson kan nicka in till 3-0.
63′ Nyligen inbytta Clara Leffler reducerar till 3-1
66′ Clara Leffler är framme igen och petar in 3-2.
90′ Lovisa Wifvesson blir inbytt och gör därmed comeback efter över ett års skadefrånvaro.
90+4′ Domaren blåser av matchen.

Jonas Valfridsson efter matchen:

– För oss så var det en tuff match på förhand. Vi har haft en vecka som är väldigt speciell efter att vi löste avancemanget upp till Damallsvenskan förra helgen. Träningarna i veckan har varit så där, i torsdags var det inte bra. Då sa vi att vi verkligen måste steppa upp, göra det ordentligt och visa att vi är professionella. Jag tycker att vi visar det i dag.

– Jag tycker att vi gör en fin match idag. Jag tycker verkligen att vi står upp på ett bra sätt. Även om det har varit en turbulent vecka, med allt brus runt omkring, så jag tycker att tjejerna hanterar det på ett bra sätt när de går ut på planen idag. Sen blir det lite tajtare än vad det egentligen förtjänar att bli, tycker jag.

– Sen fick Lovisa Wifvesson komma in på plan igen, hon har kämpat på bra med sin rehabilitering. Det är en spelare som sprider otroligt mycket glädje i omklädningsrummet och ger energi till alla hela tiden. Nu var hon redo och det fanns ett bra tillfälle för henne att hoppa in och få några minuter. Sen fick hon nog fler aktioner på sina minuter än vad en normal spelare får på 20 minuter i vanliga fall för allt hamnade hos henne. Så jättekul att se och jättekul för hennes skull, jag hoppas verkligen att hon njöt.