Uddamålsförlust på lördagskvällen. ”Vi var inte nöjda i paus, sen var mitt halvtidssnack bedrövligt eftersom vi kommer ut och är ännu sämre”, säger huvudtränare Henrik Rydström.

27 juli, 17:30
Eleda Stadion
Publik: 19 178

Nyckelhändelser:

1′ Domare Joakim Östling blåser igång matchen.

6′ Sergio Peña får skottläge utanför straffområdet, han siktar noga men skottet går precis över.

8′ Sirius slår en långboll som Noel Milleskog är nära att nå men Johan Dahlin hinner ut och rensar till hörna. På hörnan lämnas Sirius-anfallaren Joakim Persson ensam i bortre delen av straffområdet men avslutet blir misslyckat.

10′ Sebastian Nanasi bryter in från vänsterkanten och skjuter ett skott som går en bit utanför.

22′ En Sirius-spelare får fritt läge i straffområdet efter en frispark, men nicken är svag och går flera meter utanför.

27′ Dubbelchans för MFF. Först slår Gabriel Busanello ett hårt inlägg som rensas undan på mållinjen, i nästa situation skjuter Taha Ali ett skott som Sirius målvakt räddar med vissa problem.

29′ Ny chans för MFF. Gabriel Busanello skjuter ett hårt skott som målvakten räddar, Oliver Berg får läge på returen och bollen är ytterst nära att gå in.

32′ Sebastian Nanasi driver fram bollen mot straffområdet och får iväg ett skott som Sirius målvakt Jakob Tånnander räddar.

35′ Sergio Peña avlossar ett skott som går precis utanför.

40′ Taha Ali får bra läge i straffområdet efter en hörna men skottet går rakt på målvakten som kan klistra bollen.

41′ Sirius drar upp ett fint anfall som avslutas med ett skott inne i straffområdet som Pontus Jansson styr till hörna.

51′ MÅL. Sirius tar ledningen. Leo Walta lämnas helt ensam i straffområdet och lägger in bollen bakom Johan Dahlin.

56′ Otto Rosengren får ett fin läge utanför straffområdet men skottet är löst och Sirius målvakt kan rädda utan några större problem.

60′ MFF får frispark precis utanför straffområdet. Busanello skjuter ett skott som touchar en motståndare och går ut till hörna. På hörnan får Oliver Berg ett läge i straffområdet, men skottet går över.

62′ Taha Ali dribblar till sig ett läge från högerkanten. Skottet räddas med stort besvär.

64′ Nyss inkomne Hugo Bolin driver in bollen i straffområdet och skjuter ett hårt skott som räddas.

66′ Sirius får ett farligt läge inne i straffområdet. Men skottet styrs till hörna.

71′ Friläge för Sirius efter slarv i MFF:s backlinje. Avslutet går över.

73′ Hugo Bolin snor åt sig bollen och slår ett inlägg som studsar farligt framför mål.

79′ Erik Botheim vänder upp inne i straffområdet och skjuter ett lurigt skott som går precis utanför.

81′ Vilda protester efter att en Sirius-spelare tar god tid på sig att lämna planen vid byte. I samband med situationen får MFF:s målvaktstränare Jonnie Fedel rött kort på bänken.

86′ Dubbla jättechanser för MFF. Svettiga räddningar från Sirius-målvakten.

87′ Taha Ali nickar utanför från nära håll.

94′ Läge för Hugo Bolin i straffområdet men skottet blockeras.

111′ Domaren blåser av matchen.

HenriK Rydström om matchen:

– Jag är besviken på en massa saker vi gör. Jag har pratat några gånger om att mina spelare hoppas och tror det ska lösa sig själv och jag tycker det finns tendenser som visar det. En anledning till att jag gjorde byten i startelvan var att det fanns skavanker och vi behövde spelare som kunde löpa.

– Vi var inte nöjda i paus, sen var mitt halvtidssnack bedrövligt eftersom vi kommer ut och är ännu sämre. Det blev en uppförsbacke i matchen när de gjorde sitt mål men jag hade en känsla av att vi nog kunde trycka ner dem och skapa tillräckligt för att kvittera. Det var mängder av avbrott av olika anledningar och det var bra vi fick möta det eftersom vi kommer stöta på det i Europaspelet. Vi hade ändå gott om tid att få ihop en kvittering. Men om vi hade fått in en kvittering hade det inte inneburit att jag varit mer nöjd med matchen men det hade kanske speglat lite mer hur det såg ut på planen. Vi fick till det trycket vi var ute efter men vi hade säkert kunnat göra det ännu bättre.

– Sirius är bra, de kommer störa fler topplag än oss. När deras vilda västern-fotboll lyckas är den ganska svår att hantera. Jag får försöka bena ut vad det var vi brast i, vad vi hade kunnat göra bättre. Vi får använda det vi är missnöjda med till att skapa en revanschlusta. Hur vi mentalt studsar tillbaka är avgörande nu.